HoogSensitiviteit is een fantastische kracht!
13 augustus 2015 

HoogSensitiviteit is een fantastische kracht!

Hoogsensitiviteit wordt tegenwoordig helaas vaak als een probleem, belemmering of handicap gezien. Dat maakt me eerlijk gezegd verdrietig want in werkelijkheid is het écht een fantastische kracht. Ik heb er zelfs mijn leven mee gered.

Sensitiviteit is een talent wat jou in staat stelt om heel genuanceerd en verfijnd met energie om te gaan. Het zorgt er voor dat jij op het pad blijft wat voor jou bedoeld is, het brengt je bij jouw zielekracht en het zorgt er voor dat jij jouw hoger bewustzijn kunt aanspreken. Als jij jouw sensitiviteit leert verzorgen zodat je het effectief vóór je kunt laten werken, zul je tot bloei komen als nooit tevoren.

Ik weet het zeker want dankzij mijn hoogsensitiviteit heb ik al duizenden mensen mogen leren hoe zij met hun persoonlijke gids kunnen communiceren en hoe zij hun eigen energieën weer terug in balans kunnen brengen. Bovendien overstijg ik mijn eigen fysieke beperkingen iedere dag vanuit mijn sensitieve vermogen.

En ik heb toch wel serieuze gezondheidsproblemen: van 1990 tot 1996 was ik zelfs bedlegerig. Ik kon niet of nauwelijks lopen, ik kon mezelf niet verzorgen en was compleet afhankelijk van anderen, ik kon zelfs vaak niet slikken. Altijd pijn in mijn spieren en gewrichten. Hartproblemen. Allergieën. En zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan. Ik was zo verschrikkelijk aan het eind van mijn latijn dat het leven uit mijn lichaam weg stroomde. Op de over mij pagina kun je daar meer over lezen.

Vooral in die periode van bedlegerigheid, heb ik dankzij mijn super sensitiviteit leren registreren wat er in mijn lichaam, geest en energie gebeurt als ik bepaalde gedachten heb, als ik met mensen in contact ben geweest, als ik bepaalde voeding eet, als ik op een bepaalde manier adem haal, enzovoorts. Ik heb geleerd om continu en tot in de allerkleinste nuances waar te nemen wat voor effect verschillende prikkels op mijn toestand hebben.

Waar het uiteindelijk allemaal om draait, is de bewustwording dat het in de kern altijd om energie gaat: welke prikkels geven energie en welke prikkels kosten energie?

Wat doen andere energieën met mijn energie? En hoe kan ik mijn energie optimaal verzorgen zodat ik zo krachtig en gelukkig mogelijk word op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau?

Laat ik je een ding vast verklappen: het kan niet vanuit je hoofd. Het kan alleen vanuit jouw gevoel. En hoe sensitiever je bent, des te genuanceerder – en dus effectiever – jij jouw energieën kunt (leren) verzorgen. Net als ik :-).

 

Het goede nieuws is, dat je het bovendien niet alleen hoeft te doen. Jouw persoonlijke gids staat te popelen om je daarbij te ondersteunen. En het is juist jouw sensitiviteit die jou in staat stelt om met je gids in contact te komen. Hij/zij kan je als geen ander leren hoe jij jouw energieën kunt reinigen, voeden en ontwikkelen en hoe jij jouw sensitiviteit kunt beschermen. En weer een stap verder leer je hoe jij er leiding aan kunt geven zodat het een kracht wordt die alleen nog maar vóór jouw werkt en nooit meer tegen jou.

 

Als mensen bij mij komen, hebben ze meestal vooral last van hun (hoog)sensitiviteit. Denk aan:

 • Je anders voelen dan anderen.
 • Fysieke, mentale en/of emotionele klachten hebben.
 • Dood- en doodmoe zijn van alle prikkels die ongefilterd bij je binnen komen.
 • Super snel moe. Herstellen duurt lang en gaat moeizaam.
 • Naast een overvol energiesysteem ook nog een overvol hoofd hebben omdat je zoveel nadenkt over wat er nu toch aan de hand is met je.
 • Snel gekwetst zijn.
 • Een volle rugzak met oud verdriet en/of oude angst waar je al wel inzicht in hebt maar wat je desondanks nog niet effectief geheeld en getransformeerd hebt.
 • Het ene weten en het andere doen, en daardoor verschrikkelijk van jezelf balen.
 • Weten dat je veel in je mars hebt maar het er maar steeds niet uit krijgen en daardoor twijfelen aan jezelf.
 • Gepijnigd worden door vraagtekens terwijl je zoveel kennis tot je beschikking hebt.
 • Van alles geprobeerd hebben zonder het gewenste resultaat te bereiken en daardoor niet meer weten wat je nog zou kunnen doen om jezelf te helpen.

 

Wat ík meestal zie is:

 • Een oude wijze ziel die met een bijzondere missie naar de aarde is gekomen.
 • Iemand die alles in huis heeft om zich super goed te voelen en veel voor anderen te betekenen.
 • Iemand met een groot warm hart.
 • Iemand met oog voor detail.
 • Iemand met veel betrokkenheid.
 • Iemand met een groot verantwoordelijkheidsgevoel.
 • Iemand met een diep verlangen om het goede te doen.
 • Iemand die meestal heel erg goed met haar persoonlijke gids kan leren samenwerken.
 • Iemand waar helemaal niets mis mee is maar die alleen nog niet geleerd heeft hoe ze met haar grootste talent om moet gaan: haar sensitiviteit.
 • Een échte krachtpatser in de dop: iemand met bijzonder veel innerlijke kracht en wijsheid die alleen nog moet leren hoe ze zichzelf en haar kracht en wijsheid, een plekje kan geven in onze aardse wereld.

En juist dankzij de kracht van hoogsensitiviteit zal dat lukken!

 

Let wel: hoogsensitiviteit is een enorme kracht.

Omdat we in onze Westerse maatschappij momenteel meer waarde hechten aan onze rationele kant, hebben we het verleerd om de natuurlijke kracht van hoogsensitiviteit te waarderen, respecteren en verzorgen. We leren jammer genoeg van kinds af aan af om naar de signalen van ons lichaam en ons hart te luisteren. We leren ze te negeren. We vragen er ook niets meer aan, we communiceren niet meer met onszelf. Dat is tegennatuurlijk en daar ga je je, vooral als sensitieve ziel, echt verschrikkelijk slecht door voelen.

En als je zo’n grote kracht als (hoog)sensitiviteit niet goed verzorgt, gaat ie veel schade aanrichten. Het blijft ten slotte een grote kracht. Sensitieve mensen komen daar vaak door allerlei problemen en ernstige klachten achter en als je het niet op lost zul je er gegarandeerd volledig op vast lopen.

 

Als je sensitiviteit niet op de juiste manier verzorgt, maakt het je kwetsbaar en zwak. Het maakt je ‘wiebelig’.
Als je op de juiste manier leiding geeft aan sensitiviteit, weet jij wie je écht bent en maakt het je wijs en krachtig. Je zult jezelf, je uitdagingen en zelfs je beperkingen overstijgen. Het maakt je ‘super stevig’.

 

Tot slot wil ik je 4 adviezen aanreiken, voor als je sensitief bent:

 • Word je eigen beste maatje.
 • Kalmeer je hoofd.
 • Luister naar alle signalen van jouw lichaam en jouw ziel én handel daar naar.
 • Leer met je gids communiceren (dat maakt een wereld van verschil).
 • Zoek hulp als je er in je eentje niet uit komt. Jij verdient het om je super goed te voelen!

 

 

Laat je me onder dit bericht weten hoe jij sensitiviteit ervaart?

Uiteraard zou ik het heel erg waarderen als je deze pagina zou willen delen via social media zodat uiteindelijk iedereen te weten komt dat sensitiviteit écht een fantastische kracht is. Vast bedankt!

Esther Benard
Door

Esther Benard

op 14 August 2015

Dankjewel voor je mooie blog. De laatste tijd luister ik veel meer naar mezelf... en vooral wat kost mij negatieve energie, en wat geeft mij positieve energie? Om te kunnen groeien, wil ik zoveel mogelijk belastende energieën loslaten. Een proces.. waarbij je tips en nieuwe inzichten voor mij heel waardevol zijn.

Jolanda Linders
Door

Jolanda Linders

op 15 August 2015

Dank je wel voor je reactie Esther. De keuzes die je maakt, maken mij blij: ze zullen je vast en zeker een heleboel positiefs op gaan leveren. In het webinar van woensdag a.s. zal ik je een extra tip geven :-)

Linda
Door

Linda

op 14 August 2015

Wat heb je een mooi blog geschreven Jolanda! Een aantal zaken die je benoemt zijn erg herkenbaar voor mij ;-). Bedankt voor al je waardevolle tips, zowel on- als offline! Grtz.

Jolanda Linders
Door

Jolanda Linders

op 15 August 2015

Bedankt voor je reactie Linda! Blij dat ik je kan en mag helpen!

Anneke de Lang
Door

Anneke de Lang

op 14 August 2015

Lieve Jolanda wat een mooie en waardevolle blog heb je geschreven....heerlijk om te lezen! Ook heb ik geweldig genoten van je oersterke meditatie...heeft me goed gedaan.Dank je wel xx

Jolanda Linders
Door

Jolanda Linders

op 15 August 2015

Dank je wel Anneke, dat is heel fijn om te horen. Ik ben blij dat de meditatie je goed doet :-)

Annick
Door

Annick

op 15 August 2015

Lieve Jolanda, ik herken mij helemaal in hetgeen jij neer schrijft Sensiviteit is een kracht. Zo zag ik het niet. Voor mij een gevecht voortkomend uit onbegrip van de samenleving. Als ik dit lees, dan het er wel is.....Dank je wel voor deze kracht aan woorden.

Jolanda Linders
Door

Jolanda Linders

op 15 August 2015

Bedankt voor jouw reactie Annick. Ik ben blij dat jij nu begint te beseffen dat (hoog)sensitiviteit een bijzondere kracht is. In het webinar zal ik je nog veel meer duidelijkheid kunnen geven waarom dat zo is. En stop maar met vechten met het onbegrip uit de samenleving, dat put je alleen maar uit. Gebruik die energie om (nog) beter voor jezelf te zorgen.

Marilene
Door

Marilene

op 15 August 2015

Lieve Jolanda Of ik hoogsensitief ben durf ik niet te zeggen, maar ik herken hier en daar mezelf in je blog. Sensitief daar zou ik wel voor durven gaan. Mijn man zei ooit tegen mij dat ik niet wist hoe gelukkig ik mocht zijn om zo gevoelig te zijn, terwijl ik mij onbegrepen en ongelukkig voelde en mij door een tranendal begaf. Na het lezen van jouw mooie blog, voel ik mij getroost en hoopvol... ik ben dan misschien toch niet dat rare mens die haar plek zo moeilijk vindt in onze maatschappij. Intussen ben ik blij met elke kleine stap in de goeie richting. Ik kijk, samen met alle andere lieve zielen, uit naar je webinar en wens iedereen van harte veel goeie moed toe! Dankjewel Jolanda voor zoveel moois en hartelijke groetjes Marilene

Jolanda Linders
Door

Jolanda Linders

op 15 August 2015

Hi Mariliene, Sensitief of hoogsentitief, dat is voor mij niet zo interessant. Is Wibi Soerjadi muzikaal of hoogmuzikaal? Is niet zo belangrijk, de manier waarop je er mee om dient te gaan om er een wezenlijke kracht van te maken, is het zelfde :-) Ik ben blij dat je troost en hoop in het blog vindt, dat was precies mijn bedoeling! Ik ga mijn best doen om je tijdens het webinar meer inspiratie te bieden. Bedankt voor je reactie!

Armanda
Door

Armanda

op 17 August 2015

Super goed blog. Helder en zooo herkenbaar.

Jolanda Linders
Door

Jolanda Linders

op 17 August 2015

Hi Armanda, dank voor je leuke reactie :-) Mocht je toch nog vragen hebben mbt sensitiviteit, stel ze dan gerust, dan behandel ik ze in het webinar.

Dieneke
Door

Dieneke

op 17 August 2015

Hoi Jolanda, ik heb een vraag voor je webinar: hoe is het te verklaren dat je soms liefde voor alles wat er bestaat kunt voelen, maar vervolgens toch niet zulke positieve gevoelens hebt ten opzichte van anderen, bv als iemand nare opmerkingen over andere mensen maakt, of ongewenst je eigen 'ruimte' binnendringt, zodanig dat het gaat wringen in je binnenste en je juist weerstand voelt tegen die persoon? En nog een: wat is het verschil tussen gevoel en emotie? Fijn dat je een webinar gaat doen over sensitiviteit!

Jolanda Linders
Door

Jolanda Linders

op 17 August 2015

Bedankt voor je input Dieneke! Leuk dat je er weer bij bent. Ik ga mijn best doen om je vragen aan bod te laten komen!

Hanneke
Door

Hanneke

op 18 August 2015

Fijn blog! ... het ene weten en het andere doen... tjongejonge, ben ik specialist in! Voor anderen weet ik het oh zo goed. Nou nog voor mezelf! Ik hoop er woensdag weer wat wijzer in te worden, want het wordt tijd om wat beter voor mezelf te zorgen.

Jolanda Linders
Door

Jolanda Linders

op 19 August 2015

Hoi Hanneke! Wat leuk om van je te horen! Ik ga je vanavond absoluut tips geven om beter voor jezelf te zorgen. Praktische, effectieve tips!

Sonja
Door

Sonja

op 18 August 2015

Een heel verhelderende uitleg. Eindelijk is daar het besef dat sensitiviteit een kracht is, die als je die welkom heet en omarmt, je prachtige ervaringen zult beleven. Anderzijds kan deze kracht je verlammen of zelfs vernietigen. Het is mooi, dat je de waarde van sensitiviteit op deze wijze onder onze aandacht brengt. Ik begrijp nu nog beter wat je bedoelt met respecteren van privacy en dat het contact met sommigen echt niet verder mag reiken dan het aardse, wil ik in mijn kracht sensitiviteit blijven. De essentie is een zuivere uitwisseling van energie.

Jolanda Linders
Door

Jolanda Linders

op 19 August 2015

Inderdaad Sonja, sensitiviteit maakt je of breekt je. En je hebt helemaal gelijk dat het super belangrijk is om energetisch gezien de privacy van anderen te respecteren, ook met betrekking tot je eigen sensitiviteit. Als er voldoende tijd is, zal ik daar vanavond nog verder op in gaan.

Anouk
Door

Anouk

op 19 August 2015

Dank je wel voor het Webinar Jolanda! Tijdens de healing zag ik mijn sensitiviteit als een verwaarloosd kind. Het is een deel van mij waar ik jaren te weinig aandacht aan gegeven heb. Dank je wel voor de inzichten. Ik kan weer een stukje verder.

Jolanda Linders
Door

Jolanda Linders

op 20 August 2015

Dank je wel voor de feedback Anouk. En wat fijn dat je zulke mooie inzichten hebt gekregen, waarmee je verder kunt. Veel succes!

Wilma
Door

Wilma

op 19 August 2015

Dank voor je mooie webinar! Was bang dat het een nogal zweverig zou zijn, maar dat was niet het geval ;-) Mooie is dat ik me getroost voelde tijdens de healing! Ik hou me zeker aanbevolen voor een volgende webinar!! Waar ik moeite mee heb is dat ik erg oog voor detail heb. Dat wordt met name in mijn werk niet altijd gewaardeerd. Terwijl ik juist denk dat er juist meer oog voor detail zou moeten zijn. Mijn manager spreekt me regelmatig aan dat ik niet zo detaillistisch moet zijn. Zucht! Echter waar ik de laatste tijd steeds meer aan denk is dat ik me niet meer wil veranderen/aanpassen. Dat heb ik te lang gedaan en ik ben er Klaar mee! :-) Zou graag aan je begeleiding willen meedoen, alleen moet ik dan eerst nog flink doorsparen... Dus voorlopig ga ik voor een volgend webinar! Lieve groet, Wilma

Jolanda Linders
Door

Jolanda Linders

op 20 August 2015

Hi Wilma, zweverigheid krijgt bij mij écht geen kans hoor. Maar dat had je ook gemerkt, begrijp ik :-) En er komen nog wel meer webinars aan want er zijn zo ontzettend veel mensen die daar blij van worden, daar kan ik geen weerstand tegen bieden. Dan kun jij in de tussentijd sparen, ik help je graag om definitief van je dilemma's af te geraken want die horen niet bij jou en jouw leven. Tot gauw!

marilene
Door

marilene

op 19 August 2015

Beste Jolanda Wat ik heb begrepen is dat sensitiviteit inderdaad een fantastische kracht is. Tot daarvoor dacht ik eraan als aan overgevoelig, niet altijd leuk... Gelukkig is het niet het laatste, maar veeleer een geschenk... Ik heb ook de indruk dat de sensitiviteit ons niet met rust zal laten tot wij haar erkenning geven in ons leven om zo in onze kracht te komen voor het welzijn van moeder aarde die ons draagt, ieder zoekend zieltje, het universum... Wat een openbaring voor mij! Een tweede webinar zie ik echt wel zitten! Dank vanuit mijn hart Jolanda, voor alles wat jij met ons wil delen!

Jolanda Linders
Door

Jolanda Linders

op 20 August 2015

Jaaaaa Marilene! Sensitiviteit is écht alleen maar iets heel waardevols! :-) En precies: zolang je er geen recht aan doet, zul je er (intens) onder lijden. Als je sensitief bent, is het je taak om te leren hoe jij die bijzondere kracht kunt reinigen, voeden, beschermen en vergroten. En dat is helemaal niet zo moeilijk als je de juiste 'tools' maar aangereikt krijgt. En als je dat daadwerkelijk toe gaat passen in je leven, komt er een fantastische kracht vrij waardoor je je juist heel goed zult voelen. Moeder Aarde en het Universum zullen je intens dankbaar zijn. Bedankt voor jouw lieve feedback (en die van anderen - want wat was de sfeer toch geweldig!), tot de volgende keer!

Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down