HoogSensitiviteit is een fantastische kracht!
Jolanda Linders
4 min
24

HoogSensitiviteit is een fantastische kracht!

4 min
24

Hoogsensitiviteit wordt tegenwoordig helaas vaak als een probleem, belemmering of handicap gezien. Dat maakt me eerlijk gezegd verdrietig want in werkelijkheid is het écht een fantastische kracht. Ik heb er zelfs mijn leven mee gered.


Sensitiviteit is een talent wat jou in staat stelt om heel genuanceerd en verfijnd met energie om te gaan. Het zorgt er voor dat jij op het pad blijft wat voor jou bedoeld is, het brengt je bij jouw zielekracht en het zorgt er voor dat jij jouw hoger bewustzijn kunt aanspreken. Als jij jouw sensitiviteit leert verzorgen zodat je het effectief vóór je kunt laten werken, zul je tot bloei komen als nooit tevoren.

Ik weet het zeker want dankzij mijn hoogsensitiviteit heb ik al duizenden mensen mogen leren hoe zij met hun persoonlijke gids kunnen communiceren en hoe zij hun eigen energieën weer terug in balans kunnen brengen. Bovendien overstijg ik mijn eigen fysieke beperkingen iedere dag vanuit mijn sensitieve vermogen.

En ik heb toch wel serieuze gezondheidsproblemen: van 1990 tot 1996 was ik zelfs bedlegerig. Ik kon niet of nauwelijks lopen, ik kon mezelf niet verzorgen en was compleet afhankelijk van anderen, ik kon zelfs vaak niet slikken. Altijd pijn in mijn spieren en gewrichten. Hartproblemen. Allergieën. En zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan. Ik was zo verschrikkelijk aan het eind van mijn latijn dat het leven uit mijn lichaam weg stroomde. Op de over mij pagina kun je daar meer over lezen.

Vooral in die periode van bedlegerigheid, heb ik dankzij mijn super sensitiviteit leren registreren wat er in mijn lichaam, geest en energie gebeurt als ik bepaalde gedachten heb, als ik met mensen in contact ben geweest, als ik bepaalde voeding eet, als ik op een bepaalde manier adem haal, enzovoorts. Ik heb geleerd om continu en tot in de allerkleinste nuances waar te nemen wat voor effect verschillende prikkels op mijn toestand hebben.


Waar het uiteindelijk allemaal om draait, is de bewustwording dat het in de kern altijd om energie gaat: welke prikkels geven energie en welke prikkels kosten energie?


Wat doen andere energieën met mijn energie? En hoe kan ik mijn energie optimaal verzorgen zodat ik zo krachtig en gelukkig mogelijk word op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau?

Laat ik je een ding vast verklappen: het kan niet vanuit je hoofd. Het kan alleen vanuit jouw gevoel. En hoe sensitiever je bent, des te genuanceerder – en dus effectiever – jij jouw energieën kunt (leren) verzorgen. Net als ik :-).

 

Het goede nieuws is, dat je het bovendien niet alleen hoeft te doen. Jouw persoonlijke gids staat te popelen om je daarbij te ondersteunen. En het is juist jouw sensitiviteit die jou in staat stelt om met je gids in contact te komen. Hij/zij kan je als geen ander leren hoe jij jouw energieën kunt reinigen, voeden en ontwikkelen en hoe jij jouw sensitiviteit kunt beschermen. En weer een stap verder leer je hoe jij er leiding aan kunt geven zodat het een kracht wordt die alleen nog maar vóór jouw werkt en nooit meer tegen jou.

 

Als mensen bij mij komen, hebben ze meestal vooral last van hun (hoog)sensitiviteit. Denk aan:


 • Je anders voelen dan anderen.
 • Fysieke, mentale en/of emotionele klachten hebben.
 • Dood- en doodmoe zijn van alle prikkels die ongefilterd bij je binnen komen.
 • Super snel moe. Herstellen duurt lang en gaat moeizaam.
 • Naast een overvol energiesysteem ook nog een overvol hoofd hebben omdat je zoveel nadenkt over wat er nu toch aan de hand is met je.
 • Snel gekwetst zijn.
 • Een volle rugzak met oud verdriet en/of oude angst waar je al wel inzicht in hebt maar wat je desondanks nog niet effectief geheeld en getransformeerd hebt.
 • Het ene weten en het andere doen, en daardoor verschrikkelijk van jezelf balen.
 • Weten dat je veel in je mars hebt maar het er maar steeds niet uit krijgen en daardoor twijfelen aan jezelf.
 • Gepijnigd worden door vraagtekens terwijl je zoveel kennis tot je beschikking hebt.
 • Van alles geprobeerd hebben zonder het gewenste resultaat te bereiken en daardoor niet meer weten wat je nog zou kunnen doen om jezelf te helpen.

 

Wat ík meestal zie is:


 • Een oude wijze ziel die met een bijzondere missie naar de aarde is gekomen.
 • Iemand die alles in huis heeft om zich super goed te voelen en veel voor anderen te betekenen.
 • Iemand met een groot warm hart.
 • Iemand met oog voor detail.
 • Iemand met veel betrokkenheid.
 • Iemand met een groot verantwoordelijkheidsgevoel.
 • Iemand met een diep verlangen om het goede te doen.
 • Iemand die meestal heel erg goed met haar persoonlijke gids kan leren samenwerken.
 • Iemand waar helemaal niets mis mee is maar die alleen nog niet geleerd heeft hoe ze met haar grootste talent om moet gaan: haar sensitiviteit.
 • Een échte krachtpatser in de dop: iemand met bijzonder veel innerlijke kracht en wijsheid die alleen nog moet leren hoe ze zichzelf en haar kracht en wijsheid, een plekje kan geven in onze aardse wereld.

En juist dankzij de kracht van hoogsensitiviteit zal dat lukken!

 

Let wel: hoogsensitiviteit is een enorme kracht.

Omdat we in onze Westerse maatschappij momenteel meer waarde hechten aan onze rationele kant, hebben we het verleerd om de natuurlijke kracht van hoogsensitiviteit te waarderen, respecteren en verzorgen. We leren jammer genoeg van kinds af aan af om naar de signalen van ons lichaam en ons hart te luisteren. We leren ze te negeren. We vragen er ook niets meer aan, we communiceren niet meer met onszelf. Dat is tegennatuurlijk en daar ga je je, vooral als sensitieve ziel, echt verschrikkelijk slecht door voelen.

En als je zo’n grote kracht als (hoog)sensitiviteit niet goed verzorgt, gaat ie veel schade aanrichten. Het blijft ten slotte een grote kracht. Sensitieve mensen komen daar vaak door allerlei problemen en ernstige klachten achter en als je het niet op lost zul je er gegarandeerd volledig op vast lopen.

 

Als je sensitiviteit niet op de juiste manier verzorgt, maakt het je kwetsbaar en zwak. Het maakt je ‘wiebelig’.
 Als je op de juiste manier leiding geeft aan sensitiviteit, weet jij wie je écht bent en maakt het je wijs en krachtig. Je zult jezelf, je uitdagingen en zelfs je beperkingen overstijgen. Het maakt je ‘super stevig’.

 

Tot slot wil ik je 4 adviezen aanreiken, voor als je sensitief bent:

 • Word je eigen beste maatje.
 • Kalmeer je hoofd.
 • Luister naar alle signalen van jouw lichaam en jouw ziel én handel daar naar.
 • Leer met je gids communiceren (dat maakt een wereld van verschil).
 • Zoek hulp als je er in je eentje niet uit komt. Jij verdient het om je super goed te voelen!

 

Laat je me onder dit bericht weten hoe jij sensitiviteit ervaart?

Comments