26 redenen om te mediteren
arrow_drop_up arrow_drop_down
13 augustus 2015 

26 redenen om te mediteren

 1. Je hoort eens wat anders in plaats van dat stemmetje in je hoofd  🙂
 2. Je komt tot jezelf.
 3. Je komt tot rust.
 4. Je ontspant.
 5. Je ademhaling verdiept.
 6. Je hartslag wordt kalm en krachtig.
 7. Je bloeddruk verbetert.
 8. Je spierspanning optimaliseert.
 9. Je hersenen kalmeren.
 10. Je verzorgt je (sensitieve) energiesysteem (reinigen, voeden, beschermen, ontwikkelen).
 11. Je wordt stressbestendiger.
 12. Je kunt effectief angst en verdriet transformeren.
 13. Je vindt kracht en vertrouwen.
 14. Je passie groeit.
 15. Je wordt creatiever en vindingrijker.
 16. Je wordt evenwichtiger.
 17. Je krijgt meer waardevolle inzichten.
 18. Je krijgt een betere relatie met jezelf.
 19. Je relaties met anderen verbeteren en verdiepen.
 20. Je presteert beter.
 21. Je gaat terug naar je oorspronkelijke zelf.
 22. Je spreekt een hoger bewustzijn aan.
 23. Je komt in contact met de diepere lagen van je onderbewuste.
 24. Je kunt met gidsen, engelen en andere spirits communiceren.
 25. Je voelt je meer verbonden met het leven, met het Universum.
 26. Mediteren is dé tool om vitaal te blijven of te worden, je hart te openen, je kracht te volgen, focus te houden en je doelen te bereiken.

OK, dat waren stiekem toch  meer dan 26 redenen om te mediteren. 🙂

 

Uiteraard ben ik heel erg benieuwd naar jouw redenen om te mediteren en ik hoop dan ook dat je die onder dit blog met mij zou willen delen.

 

En ben je altijd op zoek naar frisse, nieuwe meditaties om aan jouw collectie toe te voegen? Kijk dan eens op de pagina ‘Meditaties en Online Programma’s’. 

 

** Als je dit blog waardevol vond, zou je dat dan alsjeblieft willen tonen door te delen? Dat zou ik echt geweldig vinden, vast bedankt!**

 

Over de schrijver
Jolanda Linders is BewustzijnsMentor voor hoogsensitieve, ambitieuze mensen, zij werkt vooral met leidinggevenden en ondernemers. Zij leert je hoe je het beste uit alle lagen van jouw bewustzijn kunt halen. Zo krijg je antwoord op levensvragen, heel je je hart en ga je gehoor geven aan de missie waarmee jij (als ziel) naar de aarde bent gekomen. Daarvoor put zij uit haar ervaringen als regressietherapeut, specialist gidsencontact, sjamaan en ondernemer. Sinds 1996 heeft zij meer dan 2000 mensen geleerd om met hun gids te communiceren en zo van hoogsensitiviteit, bewustzijn en authenticiteit hun grootste kracht te maken. Haar hart barst uit elkaar van vreugde als zij ziet hoe haar cliënten zichzelf, hun uitdagingen en zelfs hun beperkingen overstijgen. Iedereen naar een hoger en liefdevoller bewustzijn, dat is haar persoonlijke missie.

Door

Esther Benard

op 3 September 2015

Jarenlang dacht ik 'mediteren is niets voor mij'... die gedachtestroom, blijft toch maar gaan. Begin dit jaar ben ik toch dagelijks gaan mediteren... en mijn dag is niet meer compleet als ik mijn meditatie niet heb gedaan. Met de 26 redenen, reden temeer om door te blijven gaan :-)

Door

Jolanda Linders

op 4 September 2015

Hi Esther! Juist als je gedachtestroom maar blijft gaan, heb je het keihard nodig om te mediteren zodat je er meer zeggenschap over krijgt. Maar dat heb jij al gemerkt :-) En de kracht van herhaling is enorm, dus hoe vaker je mediteert, hoe meer het je op gaat leveren. Je bewustzijn zal groeien, je kracht zal ontwikkelen en bovendien zal je hoofd steeds stiller worden zodat je je hart kunt horen. Keep going, goed bezig!!

Door

Dieneke

op 4 September 2015

Door te mediteren slaap je (nog) beter, anders, dieper. Wat vervolgens weer andere positieve effecten heeft, bijvoorbeeld op hoe je je de volgende dag voelt.

Door

Nineke

op 4 September 2015

Prachtig de 26 redenen om te mediteren, helemaal waar. Tot jezelf komen, rust, kracht en vertrouwen zorgen bij mij er voor dat ik dat elke dag ook zo voel! Ik ga er van stralen!!!:)

Door

Sandra

op 4 September 2015

Heerlijk om jouw blogs te lezen. Het is alsof het cadeautjes zijn die me net dat woord, die herkenning of het berichtje geven wat ik zocht. Mijn hart ook via jou blog aan het woord. Hoe mooi is dat. Liefs Sandra

Door

Jeroen

op 5 September 2015

Mijn kinderen leren mediteren (TM) op school en na het zien wat het met mijn oudste gevoelige dochter doet meer zelfvertrouwen beter gebalanceerd door het leven ben ik er zelf ook mee begonnen. En ja het is voor mij als gevoelige vader ook heerlijk om alle redenenen die je hierboven beschrijft. Echt een toevoeging zeker ook in moeilijke periodes in het leven.

Door

Jolanda Linders

op 5 September 2015

Hi Jeroen! Wat geweldig dat jouw kinderen op school (leren) mediteren. Ik meen dat het de Dalai Lama was die ooit zei dat als alle kinderen zouden leren mediteren, alle oorlog binnen een generatie verdwenen zou zijn. Daar ben ik zelf ook volledig van overtuigd. En wat mooi dat ze jij nu met ze mee doet!

Door

Marilene

op 9 September 2015

Dankjewel voor je leerrijke blog Jolanda! En wat een mooie reacties! Ik had geen idee dat mediteren zoveel goeds met zich meebrengt. Sinds ik je meditaties doe voel ik mij wel rustiger, heb ik meer vertrouwen en nu weet ik wat het nog allemaal doet, super! Ikzelf mediteer om zo te proberen elke dag een beetje meer een beter mens te worden, met een open hart en zonder oordeel in het leven te staan. Niet altijd makkelijk! Ik wou dat ze ons op school hadden leren mediteren. Elke school zou jullie raad moeten opvolgen, waar wachten ze eigenlijk nog op, niet? Ik vond het heerlijk jouw blog te lezen én de reacties erop, stuk voor stuk pareltjes! Nog een fijne dag gewenst iedereen en moge het mediteren jullie alle goeds brengen!

Door

Jolanda Linders

op 9 September 2015

Hi Marilene, wat een leuke, enthousiaste reactie! Vanavond geef ik een webinar waarin mijn helpers en ik live een mooie, helende meditatie zullen verzorgen. Ik hoop dat je erbij zult zijn!

Door

Kim Vermeer

op 10 September 2015

Mediteren is bij mij als niet snoepen. Soms gaat het tijden goed en soms komt de klad er in. Maar als ik ga mandalatekenen, doe ik eerst altijd een ontspanningsoefening in de vorm van een geleidemeditatie. Of als ik te druk ben in mijn hoofd voor het slapen gaan. Jouw meditaties zijn altijd fijn. Nu ga ik dit pareltje eens proberen.

Door

Jolanda Linders

op 16 September 2015

Leuk om van je te horen Kim! Ik hoop dat de meditatie goed bevallen is en jou kan verleiden om vaker te mediteren :-).

Reactie plaatsen