Je hart volgen? Dat is soms hartstikke moeilijk!
Jolanda Linders
18 min
13

Je hart volgen? Dat is soms hartstikke moeilijk!

18 min
13


In dit blog ga ik je geen leugens vertellen over hoe gemakkelijk alles wordt als je je hart gaat volgen; ik ga de eerlijke, soms pijnlijke en zelfs rauwe waarheid met je delen. Je zult het vast herkennen en jezelf daardoor beter gaan begrijpen en minder veroordelen.
En natuurlijk krijg je verderop in dit blog ook adviezen van mijn gidsen over hoe jij tóch altijd jouw wijze hart kunt volgen, ongeacht de omstandigheden.

Want moeilijk of niet: alleen door je hart te volgen, ga je helen en transformeren en zul je op het pad blijven wat voor jou bedoeld is, gehoor geven aan jouw zielsmissie en je bewustzijn verhogen en je krachten vergroten. Daar word je ziel(s) gelukkig van en dat is bovendien ook nog het mooiste geschenk, de mooiste kracht, die je jezelf en het Universum (terug) kunt geven.

Uiteindelijk is dat waar het allemaal om draait: welke ontwikkeling maak je door, wat deel jij met de mensen om je heen, hoeveel Licht voeg jij toe aan de Schepping?

 

Je kent ze vast wel, die ‘grote ommekeer-succesverhalen’:


“Mijn leven was een grote puinhoop, een faillissement was nabij maar ineens had ik een ingeving over wat ik met mijn bedrijf moest gaan doen. Toen ik eindelijk mijn hart ging volgen, kwam mijn leven in een heerlijke flow, mijn gezondheidsproblemen verdwenen, al mijn blokkades smolten als sneeuw voor de zon en het geld stroomde met bakken binnen. En dat is sindsdien altijd zo gebleven.”

Dat is prachtig en inspirerend. En het gebeurt ook echt zo. Alleen lang niet altijd, echt niet.

 


Het ligt er maar net aan uit wat voor soort en uit hoeveel bouwblokjes jouw blokkade bestaat en op hoeveel lagen van je bewustzijn ze verankerd zitten


Soms hoef je maar een bouwblok(je) op te sporen om de blokkade op te heffen en dan bof je. In andere gevallen moet je misschien vele bouwblokjes opsporen, op verschillende lagen van je bewustzijn, uit verschillende levens, en zelfs tot in de lijnen van (verschillende) (verre) voorouders. En zo zijn er nog veel meer plaatsen waar bouwblokjes verborgen kunnen zitten.

Na 23 jaar werken als regressietherapeut, kan ik je verzekeren dat zo’n complexe situatie meer en langer transformatiewerk vraagt dan een enkel bouwblokje verplaatsen of weghalen door simpelweg een stevige keuze te maken waarna alles vanzelf gaat.

In die complexere situaties krijg je overigens wel de unieke kans om de veel diepere geheimen van het Universum te ontrafelen, juist door die gelaagdheid en de complexiteit ervan….

 

Geloof daarom niet te snel in alle mooie spirituele sprookjes die de ronde doen en ga vooral niet twijfelen aan jezelf als alles niet direct van een leien dakje gaat


Die spirituele sprookjes zijn overigens vaak niets meer dan hele slimme marketingstrategieën om jou tot een aankoop te verleiden, volgens mijn gidsen zijn ze in de kern vaak weinig spiritueel en/of kosmisch van aard. Maar dat terzijde.

Laat niemand je wijs maken dat het altijd gemakkelijk is om je hart te volgen en dat het na die eerste keuze direct allemaal vanzelf zal gaan. Gouden medailles worden niet gemakkelijk gewonnen, meestal moet er hard voor gewerkt worden. Maar des te groter is de beloning als het je lukt! Dan heb je wezenlijke stappen gezet in je groeiproces, niet alleen als mens op aarde maar ook op zielsniveau.


 

Mijn gidsen noemen ons spirituele, sensitieve mensen vaak kosmische levenskunstenaars: oude wijze zielen die zichzelf willen overstijgen en het beste van zichzelf aan de wereld willen geven, die op spiritueel vlak een topprestatie willen leveren


Dat is waar ons hart naar verlangt en gelukkig van wordt.
En dat vraagt een topsportersmentaliteit, daarom maken mijn gidsen vaak vergelijkingen met topsporters en gouden medailles.

Net als een topsporter, groei je als spirituele levenskunstenaar door je eigen grenzen op te zoeken en door uit je comfortzone te stappen. Dat is vaak confronterend en beangstigend, soms zelfs pijnlijk.

Maar je hart en ziel (en het Universum) verlangen daarnaar want aan de andere kant van die grens ligt een hele waardevolle schat op je te wachten, denk aan: meer levenservaring, wijsheid, kracht, compassie, zelfvertrouwen, connectie met de Bron, minder in je hoofd en meer in je hart, een hoger level van bewustzijn (met de daarbij horende hogere zielstrilling en hogere levels van liefde en wijsheid), etcetera.

 

Het ligt allemaal aan de andere kant van de comfortzone op je te wachten tot jij die keuzes maakt en echt je hart volgt; en dat mag je gerust met knikkende knieën doen, als je het maar doet


Ik zal je een paar voorbeelden geven waarin je vast veel van jezelf herkent.

Een heel aantal van mijn cliënten zijn of worden coach. Liefdevolle, intelligente mensen met een hoeveelheid levenservaring en werkervaring waar je u tegen zegt; daarnaast hebben zij ook nog eens jarenlang geïnvesteerd in hun persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Kortom: ze hebben alles in huis om anderen op een hele authentieke en effectieve manier te coachen.

Tijdens meditaties en in het contact met hun gids, voelen ze dat ze er klaar voor zijn om gehoor te geven aan de missie waarmee ze als oude, ervaren ziel naar de aarde zijn gekomen: vaak eerst zichzelf helen en daarna anderen helpen. Ze hebben de nodige stappen gezet in hun eigen heling- en transformatieprocessen en zijn klaar voor die volgende stap in hun ontwikkeling: het helpen van anderen. Op die momenten, vanuit hun hogere bewustzijn, is hun verlangen, toewijding en (zelf)vertrouwen immens. Ze ervaren absoluut geen twijfel of angst. Ze voelen in iedere cel dat dit is wat zij horen te doen en ook heel belangrijk: ze voelen zich daarin door de kosmos bevestigd en gesteund.

Maar dan komt de dagelijkse, aardse realiteit. Er moeten veel ballen hooggehouden worden, de vermoeidheid slaat toe, het bewustzijn wordt minder hoog en kosmisch, hun trilling zakt, de oude aardse conditionering wint terrein, de oude twijfels en onzekerheden steken daardoor weer de kop op en vervolgens stagneren of blokkeren ze.

Desalniettemin proberen ze ondertussen nog steeds dapper door te gaan maar ze staan doodsangsten uit om zichtbaar te zijn op social media, gaan met klotsende oksels naar netwerkbijeenkomsten, en vrezen de afkeuring van hun omgeving nu ze als zelfstandig ondernemer door het leven gaan om gehoor te geven aan hun missie om mensen te helpen. Als er dan ook nog weinig reacties komen op de eerste blogs die zij met heel veel zorg en aandacht vanuit hun hart geschreven hebben en er ook niet direct wachtrijen ontstaan om afspraken te maken…

Veel mensen geven op dat moment op, vaak ook omdat hun partner hen niet steunt of door andere mensen die hen van hun missie af weten te praten. Mensen die precies datgene zeggen wat dat negatieve stemmetje in je hoofd ook al de hele tijd tegen je zegt… en zo loop je vast.


 

Je luistert niet meer naar de fluisteringen van je hart want je zit gevangen in de mallemolen in je hoofd, je hoort alleen nog dat negatieve stemmetje, je huilt, je bent diep teleurgesteld in jezelf en in het leven en je begrijpt er niets meer van: “Het was toch de bedoeling dat ik dit ging doen? Waarom gaat het dan niet vanzelf, net als bij al die anderen? Wat doe ik verkeerd?”

Een aantal uitzonderingen geven echter niet op en precies daarmee maken zij het verschil.
De échte levenskunstenaars veranderen in gedreven topsporters zodra er een uitdaging in beeld komt.

Zij gaan extra energie geven zodra er tegenwind komt. Zij veranderen in ware lichtkrijgers en krijgen meer focus, gaan extra hard trainen maar nemen daarnaast ook extra veel rust om op krachten te blijven. En zij blijven trouw aan de fluisteringen van hun hart en ziel en gaan de confrontatie aan met die oude conditionering, met hun ego, met hun angsten en zelfs met de buitenwereld. Ze laten zich niet van hun pad af praten door mensen die hun missie niet (kunnen) begrijpen.

Ze investeren wederom in coaching omdat ze heel goed begrijpen dat die begeleiding en ondersteuning nodig is om op dat volgende level te komen. En als daar geen geld voor is, dan zorgen ze ervoor dat er geld komt want zij weten dat geld nooit een reden mag zijn om iets wel of niet te doen, als al het andere wel klopt. Dus als de coach klopt en het programma klopt, en het alleen op het geld aankomt… dan zorgen de winnaars ervoor dat het geld er komt.

Waardoor ze al een hele belangrijke hindernis genomen hebben en een mijlpaal bereikt hebben: ze hebben meer doorzettingsvermogen, creativiteit en scheppend vermogen ontwikkeld. Precies die krachten die je nodig hebt om in het leven verder te komen en successen te behalen.

 

Zo ploeteren zij dwars door hun angst heen en met heel vaak vallen en opstaan leren zij hun onmachten te overstijgen; zo leren zij vol vertrouwen hun eigen waarheid te volgen in plaats van die van een ander. Zij blijven hun hart trouw – wat een bevrijding!


En dat proces is bij tijd en wijle hartstikke confronterend, verdrietig, angstig en eenzaam maar die overwinning op jezelf levert zo ontzettend veel moois op. 

En als je dan jouw vlag bovenop de berg kunt planten omdat je een goedlopende business hebt waarin je met veel plezier en succes mensen aan het coachen bent, dan barst je hart uit elkaar van trots, van eigenwaarde, van levenskracht. Jij bent gegroeid, je doet waar je goed in bent en blij van wordt en je kinderen, je partner en andere mensen om je heen groeien daardoor ook nog met je mee. Je hebt je hart en ziel weer verder bevrijd en je geeft daardoor een mooiere energie terug aan het Universum… Je volgt je pad, je blijft op koers en dat voelt zo goed!


En voor je het weet wil je hart op naar het volgende level. Het wil zichzelf opnieuw verder bevrijden van beperkende overtuigingen, van oude pijn, van oude conditioneringen en het verlangt naar het ontwikkelen van nog meer vertrouwen, doorzettingsvermogen, onverstoorbaarheid, scheppingskracht en andere spirituele vermogens.

En zo is iedere ziel is op zijn eigen unieke weg hetzelfde aan het doen als alle andere zielen… en zo geven we uiteindelijk allemaal samen een hoger bewustzijn en liefdevollere energieën terug aan de Schepping, meer Lichtkracht, en tillen we samen Al Wat Is naar een hoger plan…


 

  

 

Dat klinkt als een groot feest maar die weg kan ook hartverscheurend pijnlijk zijn, vooral als dingen niet gaan zoals ze kosmisch gezien horen te gaan


En ja, vergis je niet: niet alles wat gebeurt, is ook daadwerkelijk ‘de bedoeling’. Ik heb veel cliënten begeleid, voor wie het immens pijnlijk was om te gaan scheiden van een partner waar zij met heel hun hart en ziel voor gekozen hadden en met wie zij een kosmische afspraak gemaakt hadden.

Stel je voor dat je nog voor je een leven start, met een andere ziel een afspraak hebt gemaakt om in het nieuwe leven voor elkaar te kiezen en samen een mooie reis af te leggen, als partners, minnaars, ouders. Prachtig toch?

Vervolgens word je geboren op aarde, je groeit op en op een dag ontmoet je iemand die je tot in je ziel raakt. Je weet niet hoe het komt maar je hebt een bijzonder intens gevoel bij die persoon. Jullie worden verliefd en gaan samen verder, jullie krijgen kinderen. Diep van binnen heb je altijd het gevoel dat het gedrag van je partner niet overeenstemt met wie hij/zij werkelijk is maar heel soms zie je een glimp van zijn/haar ziel en dan voel je tot in al je cellen dat je op dat level intens verbonden bent.

Echter, in het dagelijkse leven krijg je die ziel amper te zien. Je partner worstelt met zichzelf en met het leven en sluit zich compleet af voor zijn/haar gevoel. Hij/zij verbindt zich niet echt met je, vaak zelfs niet met de kinderen. En ondanks al jouw liefdevolle pogingen, uitnodigingen en soms zelfs wanhopige eisen, verandert er niets. Integendeel, de spanning loopt steeds verder op, de disbalans wordt steeds groter. Dat geeft je een intens verdriet en je ziet ook dat het niet goed is voor je kinderen.

Je wordt je steeds meer bewust van het feit dat dit niet is, hoe het bedoeld is, dat dit niet is wat je samen afgesproken had, toen jullie nog op die wolk zaten voor je aan dit leven begon. En je ziet dat jouw pogingen niet het gewenste resultaat gegeven hebben en ook niet meer gaan geven. Jij, je partner en jullie kinderen zijn ongelukkig. Je raakt uitgeput, je raakt jezelf kwijt. Je kunt niet meer de ouder zijn voor je kinderen die je wilt zijn. Je kunt je eigen hart en je eigen pad niet meer volgen. Alles loopt vast. De schade wordt langzaamaan overheersend.

En dan komt er een moment dat het Universum via je hart tegen je gaat fluisteren dat het beter en liefdevoller is om los te laten. Dat je je pad niet blijvend mag laten ontwrichten omdat de ander weigert te luisteren naar zijn hart en ziel en weigert om zijn/haar pad te gaan. Als dat lang genoeg doorgaat, komt er een moment dat het tijd wordt om voor liefde te kiezen, zelfs als die ander die weg niet met je wil delen.

Je zult altijd van die ander houden, die liefde op zielsniveau gaat nooit over. Je bent trouw aan die ziel maar die krijg je in het aardse tot je grote verdriet bijna nooit te zien.
Je voelt je verscheurd, een scheiding voelt als ondenkbaar, als onmogelijk. Dat wil je ook helemaal niet! En toch ga je stap voor stap steeds meer voelen dat die scheiding noodzakelijk wordt. Hij was kosmisch gezien niet bedoeld te gebeuren, maar door de keuzes van de ander, wordt ie toch noodzakelijk. Je hebt nog meer te doen in dit leven, dan alleen ‘partner zijn van’….

Het vraagt haast een onmenselijke kracht om tot deze keuze te komen en hem tot uitvoer te brengen en om je – in het aardse – op bepaalde levels los te maken van jouw zielsmaatje om zo je eigen pad te helen en te volgen. Dat lukt je alleen vanuit je kosmische kracht, vanuit je zielskracht. En daar kom je door je hart te volgen.

Deze processen vragen meestal veel tijd. Vaak zie je dat mensen er heel lang over doen om tot die hartverscheurende keuze te komen maar als ie dan uiteindelijk gemaakt wordt, vanuit het hart, dan volgen de stappen erna elkaar gewoonlijk vlot op. Energie gaat weer stromen, je gaat weer leven, je wereld wordt weer groter en er komt weer aandacht, ruimte en energie voor al die andere zaken die je ook heel belangrijk vond voordat je als ziel naar de aarde afdaalde om een nieuw leven te starten. De balans wordt hersteld, de natuur vindt langzaamaan weer een nieuw evenwicht, ook in en om jou heen… Uiteindelijk gaat alles weer groeien en bloeien, ook jij, ook je kinderen, en hopelijk ook je partner….

 

Is het niet wonderlijk mooi hoe het Universum zichzelf – en ons – altijd weer heelt?

 

Heb je een en ander herkend in deze twee voorbeelden, zelfs als jouw situatie er misschien niet identiek aan was? Heb je iets herkend in de worstelingen en in hoe moeilijk, confronterend, angstig en zelfs hartverscheurend het soms kan zijn om je hart te volgen?
Heb je af en toe je hart wel eens niet gevolgd?
Heb je ook herkend hoeveel moois het oplevert als je het wel doet?

 

De meest voorkomende oorzaken waardoor je je hart niet trouw blijft:


 

 • Zo goed de fluisteringen van je hart horen, van de kosmos, maar toch in de mallemolen in je hoofd blijven zitten. De mallemolen van de ‘ja maar’, de twijfels, de angsten, etc. Zo geef je jouw hoofd de kans om tussen jou en je hart in te komen, in plaats van dat jij ervoor zorgt dat je hoofd je hart gaat helpen. Hoe zou het zijn om de volgende keer niet in te stappen als de mallemolen weer begint op te starten, hoe zou het zijn om dan naar je hart te kijken en je door je hart bij de hand te laten nemen? Stel die vragen van de mallemolen maar aan je hart, je zult verbaasd zijn over de directe en duidelijke antwoorden je krijgt. Je kunt ze gelijk afvinken, je hoeft er niet langer over na te denken, het antwoord zal duidelijk zijn, dat garandeer ik je.
 • Angst om te falen. Wat zonde als je je daardoor laat tegenhouden. Voor de Schepping kun je namelijk niet falen. En zelfs al bereik je niet het door jou gestelde doel, je hebt wel getraind, je bent wijzer, je bent krachtiger geworden. Dat is geen falen, toch?
 • Beperkende overtuigingen. Heerlijk om je achter te verschuilen.
 • Oude conditioneringen, zelfs die van je (voor)ouders.
 • Blokkades vanuit je eigen verleden: vanuit je kindertijd en/of eerdere levens.
 • Te lui zijn om door te pakken, niet echt bereid zijn om te doen of laten wat nodig is om je doel te bereiken.
 • Het niet écht willen maar alleen een beetje.
 • Je van je pad laten halen door een partner die de noodzaak van jouw hartsverlangen niet voelt, niet respecteert en niet ondersteunt. Ik moedig je aan om niemand tussen jou en je hart te laten komen, tussen jou en het Universum. Daar hoort zelfs je partner niet thuis.
 • Geld, of beter gezegd: (angst voor) een tekort aan geld. Zo’n gemakkelijk excuus om er niet voor te gaan.
 • Uitstelgedrag. En van uitstel komt afstel.
 • En tegenwoordig is de illusie dat je niet genoeg tijd hebt ook een veelgebruikt excuus om je hart in de steek te laten.
 • Andere smoezen waarvan je zelf heus wel weet dat het slappe excuses zijn om je achter te verschuilen.

 

Het goede nieuws is: het kan ook anders. Hier volgen 14 effectieve tips waardoor je je hart echt zult eren, respecteren, volgen en bekrachtigen:


 • Blijf gretig en leergierig. Verheug je op jouw persoonlijke journey met unieke ervaringen en grijp iedere kans om jezelf, jouw ziel en het Universum beter te leren kennen. Want zo binnen, zo buiten, en vice versa.
 • Mag mens zijn van jezelf, je mag angstig of onzeker zijn. Geef jezelf die ruimte, als je maar gaat.
 • Geef niet op, weiger dat simpelweg: opgeven is geen optie. Vaak zien mijn gidsen dat iemand er bijna, ja echt bijna is, als ie de handdoek in de ring gooit. Zo jammer, want dan kun je later weer helemaal opnieuw beginnen, de overwinning moet toch behaald worden voor je verder kunt. Stel je voor dat baby’s op zouden geven als ze voor de zoveelste keer op hun kontje vallen…. Maar nee hoor, ze staan net zolang op tot ze leren lopen. Je mag je keuze wijzigen als je hart duidelijk aangeeft dat dat de weg is, maar opgeven omdat je moe bent of omdat het ‘moeilijk’ of ‘niet leuk’ is? No way!
 • Neem voldoende rust en zorg dat je bewust werkt aan het opbouwen van jouw ‘energiesaldo’. Uitputting is een van de grootste gevaren voor hoog sensitieve mensen en dé garantie om het jezelf onmogelijk te maken om je hart te volgen. Stel je voor dat een topsporter helemaal uitgeput naar de Olympische Spelen vertrekt? Dat wordt niks… dus voorkom uitputting en neem niet alleen voldoende rust maar ook kwalitatief goede rust. Bouw dat energiesaldo op. Mijn gidsen zeggen altijd dat de sporters die met de gouden medailles naar huis gaan, niet alleen het meeste talent, het beste training en de beste coach hebben maar ook de meeste rust genomen hebben. Zonder die rust zouden de gouden medailles gegarandeerd naar anderen gegaan zijn. Ja, denk daar maar eens over na, als je jezelf de volgende keer weer wijs maakt dat je geen tijd hebt om te rusten.
 • Houd een positieve mindset, vooral als uitdagingen je pad kruisen.
 • Wees realistisch: er komen uitdagingen op je pad 🙂 . Verheug je er bij voorbaat al op en wees er klaar voor.
 • Word een expert in het kalmeren en geruststellen van jezelf. Een kalme geest is een heldere geest. Als je kalm blijft, blijf je uit de negatieve mallemolen in je hoofd. Als je kalm blijft, blijf je de fluisteringen van je hart horen en blijf je verbonden met jouw hartekracht. Laat je door niets of niemand verstoren. Adem in, adem uit en blijf kalm….
 • Vergelijk jezelf niet met anderen. Ieder heeft zijn eigen weg te gaan en wat je voor de schermen van iemand te zien krijgt heeft vaak weinig te maken met hoe het er achter de schermen aan toe gaat. Ieder heeft zijn eigen weg te gaan, het is aan jou om er een mooi en interessant pad van te maken.
 • Omring jezelf met mensen die in jou geloven en die je aanmoedigen.
 • Omring jezelf met inspirerende mensen, met andere spirituele levenskunstenaars die zelf ook hun uitdagingen overwinnen en hun hart volgen.
 • Moedig anderen aan om hun hart te volgen. Samen zijn we sterk!
 • Laat je op belangrijke momenten ondersteunen door een goede coach, een ervaren mentor, in plaats van jezelf zoet te houden met het excuus ‘dat je het eerst zelf gaat proberen’. Als jij wezenlijke stappen wilt zetten, net als topsporters zoals bijvoorbeeld Ireen Wüst of Sven Kramer, dan laat je je coachen. En natuurlijk mag je het dan nog steeds zelf doen, de overwinning is dan nog altijd voor jou. Maar stel je eens voor dat Ireen Wüst op welk moment dan ook in haar carrière gezegd zou hebben dat ze het zelf wel ging proberen… Wees eerlijk, dat klinkt toch een beetje vreemd? Het staat toch als een paal boven water dat die vele gouden medailles dan gewoon naar iemand anders gegaan zouden zijn, ondanks haar enorme talent?


 

 • Leer jezelf begrijpen en leer jezelf kennen. Door inzicht te krijgen in je kindertijd, ben je jezelf al heel veel beter gaan begrijpen, toch? Zette dat niet alles in een heel ander daglicht? Door ook nog inzicht te krijgen in je eerdere levens en door te weten met welke doelen je voor je huidige leven gekozen hebt, wordt alles ‘logisch’. Je krijgt dan zo’n enorm ‘Ahaaaa…’ gevoel, een diepe opluchting, een intense ontlading. Omdat je jezelf en je pad begrijpt. ‘Waarom’ is dan ineens ‘daarom’ geworden. Als je weet waar je als ziel vandaan komt, waar je nu staat en waar je naar toe hoort te gaan, krijg je moed als een leeuw om de stappen te zetten die je moet zetten om gehoor te geven aan jouw missie. Je hart volgen wordt dan een peulenschil.
 • En last but not least: leer met jouw eigen gids communiceren. Echt, dat maakt hét verschil, iedere keer als je jouw eigen gids in de ogen kijkt, gebeurt er een wonder in jou, heelt er iets, transformeert er iets, verhoogt je frequentie. Op het moment dat je met je gids communiceert, kun je niet anders dan volledig in je hart aanwezig zijn en ga je als vanzelf naar een veel hoger bewustzijnsniveau – het is een kosmische natuurwet. Je zult niet anders willen dan de keuzes van je hart volgen puur omdat je tot in al je cellen voelt en weet dat die volgende stap de juiste is. 

 

Denk nu overigens niet dat ik beweer dat het leven altijd een grote uitputtingsslag hoort te zijn, het gaat om de balans. Van alleen maar ‘dagjes aan het strand liggen’ leren we uiteindelijk toch veel minder en worden we lang niet zo krachtig als wanneer we regelmatig met plezier een uitdaging aangaan, desnoods met knikkende knieën?

Het hoort op dit moment nog bij de natuurlijke, kosmische gang van zaken, dat we groeien door te onderzoeken en ervaren, door te vallen en op te staan. Kijk maar naar de natuur, die heeft het ook niet makkelijk ondanks dat zij een brok van Universele krachten is. Of denk eens aan Nelson Mandela, Mahatma Gandhi of Moeder Teresa. Denk je dat hun leven gemakkelijk verlopen is, toen zij eenmaal hun hart volgden?

 

En nu is het tijd...


 • dat jij jouw hart raadpleegt en vraagt waar het naar verlangt. Kijk eens naar beneden, naar jouw hart, en haal eens diep adem… Wat zou jouw hart graag overwinnen? Welke krachten en vaardigheden zou jouw hart graag ontwikkelen?
 • Welk vlaggetje met jouw naam erop zou het dolgraag boven op de berg geplaatst zien? Wees eens eerlijk naar jezelf toe, waar zou jouw hart nu echt een intense wow bij voelen?

 

Beloof je me dat je in het vervolg minder aan jezelf zult twijfelen als je wat tegenslag ervaart en dat je jezelf aan zult moedigen om je hart trouw te blijven? Beloof je me dat je niet meer zonder geldige reden op zult geven en dat je beter je best zult doen voor jezelf?

Ik wens je onwijs veel plezier op jouw unieke reis. Weet dat ik je aanmoedig om je scheppende vermogens te trainen, je wijsheid te vergroten en steeds nieuwe ‘gouden medailles’ binnen te slepen als jij weer een van jouw vlaggetjes op de berg hebt geplaatst.

Ik zou het echt heel erg leuk vinden als je een reactie achter zou willen laten onder dit blog. Laat je me weten of je er herkenning in vond en of de tips je geholpen hebben? Misschien heb jij nog wel ervaringen en/of adviezen die je wilt delen, ik lees ze graag!Ben je geïnspireerd geraakt, heb je nog vragen of wil je persoonlijk kennismaken? 


Of wil je zelf ook ervaren hoe transformerend het is om met jouw eigen gids te leren communiceren en middels regressie inzicht te krijgen in jouw eerdere levens en jouw zielsmissie? Begin dan met het superleuke, leerzame online programma 'Ontmoet je Gids'. Je bent van harte welkom!

Comments