De no. 1 techniek om je frequentie te verhogen
Jolanda Linders
9 min
24

De no. 1 techniek om je frequentie te verhogen

9 min
24

Veel sensitieve mensen hebben een diep verlangen om vanuit het bewustzijn en vanuit de kracht van de hoogste versie van zichzelf – hun hogere zelf – te leven. Zelf heb ik dat verlangen natuurlijk ook, jij toch ook?

En waarom lukt het de een nu wel om al die inzichten en intenties toe te passen maar blijven de meeste mensen steken in een bewustzijnslevel – en dus een frequentie – die te laag is voor hun zielsniveau?


Wat is de oorzaak van die te lage trilling?

De meeste sensitieve, spirituele mensen functioneren vanuit een te lage frequentie omdat ze zich overmatig aangepast hebben aan hun omgeving. Ze dalen af naar een lagere trilling die op het eerste gezicht beter lijkt te passen maar hij past alleen maar beter bij je omgeving, niet bij jou.

De trilling van de gemiddelde mens om je heen is aardser dan die van jou, jouw trilling is hoger, kosmischer – er zijn tenslotte nog altijd meer jonge zielen dan oude zielen op onze aarde aanwezig op dit moment.

Vaak pas je je overmatig aan omdat je erbij wilt horen en omdat je contact en Liefde zoekt, je zoekt die wezenlijke verbinding. En zo zak je af naar die lagere frequentie, ondanks dat die niet goed voor je is. Want dat is wat wij oude zielen willen, daar zijn we op geprogrammeerd: verbinden.

We zijn daarop geprogrammeerd omdat we ooit weer terug gaan naar die samensmelting in Al Wat Is. We zoeken die Eenheid…

Maar als je je overmatig aanpast naar een te lage trilling zit je veel meer in je hoofd dan goed voor je is en kun je niet écht goed voor jezelf zorgen. Je zorgt tenslotte op deze manier beter voor de ander dan voor jezelf. Je raakt jezelf zelfs echt kwijt als je niet oppast, waardoor je de unieke talenten, krachten en wijsheden die jij als oude ziel in je draagt, ook niet meer kunt delen met de wereld – hoe zonde is dat? Ik verzeker je dat dat niet de bedoeling is.


De liefdevolle, natuurlijke techniek om je frequentie te verhogen

Laat ik je schetsen wat ik al vaak bij cliënten heb waargenomen en hoe ik hen een hele simpele techniek geleerd heb zodat zij wel naar de juiste frequentie voor zichzelf kunnen gaan, zich daardoor echt goed kunnen verzorgen en daardoor verder kunnen groeien in een leven vol vreugde, succes en heel veel magisch mooie verbindingen. Dit is wat ik regelmatig zie:

Je bent zo’n hartenmens. Iedereen kan rekenen op jouw zorgzaamheid, jouw koestering, jouw aanwezigheid. Maar ondanks dat je de relatie met jezelf ook belangrijk vindt, ben je er voor jezelf vaak niet op het level waarmee je echt het allergrootste verschil zou kunnen maken…

Je zorgt goed voor jezelf door te kiezen voor gezonde voeding, je gaat naar de sauna om te ontspannen, je sport voor een goede conditie en je doet je best om een positieve mindset te hebben zodat je datgene kunt manifesteren waar je naar verlangt.

Je investeert in je persoonlijke ontwikkeling en je omarmt het spirituele gedachtegoed dus je hebt overal een verklaring voor. Je begrijpt anderen en je hebt de beste adviezen voor iedereen en je slaagt er vaak enorm goed in om hen te helpen. Je weet dat je anderen veel te bieden hebt.

Voor jezelf ligt dat nog wel eens anders. Ondanks dat je je gedrag al zo vaak geanalyseerd hebt en begrepen hebt waar bepaalde pijnpunten uit je verleden je beschadigd hebben, slaag je er niet in om je gedrag in het hier en nu blijvend te transformeren naar dat hogere level. Meestal lukt het je tijdelijk wel maar door de dagelijkse invloeden raak je die beste versie, die hogere versie van jezelf toch weer snel kwijt en val je terug in je oude gedragspatronen en dus in een lagere trilling dan goed voor je is.

En zo kom je niet uit de verf. Je weet dat je krachtige vleugels hebt, dat heb je bij momenten ook ervaren, maar je slaagt er steeds maar niet in om die vleugels te gebruiken en uit te slaan. Niet op het level waarop je dat zou willen.

Het is alsof je tegen beter weten in steeds weer op de basisschool belandt terwijl je op de universiteit thuishoort.

Je relaties hebben er onder te lijden en je werk/bedrijf ook. Je hebt een hart wat intens blij kan zijn maar vaker verdrietig is…  Je cijfert jezelf zo vaak weg en je past je altijd maar aan en toch mis je de échte connectie. Je leven is zo’n tegenstelling van wat het hoort te zijn, dat voel je aan alles, dat weet je tot in je kern.

Je dagelijkse leven, je levensvreugde, je gezondheid en je succes zijn nog geen volledige weerspiegeling van de kracht en wijsheid die je in jezelf ervaart als je bijvoorbeeld mediteert.

Je raakt steeds verder teleurgesteld in jezelf, je verliest langzaamaan al je zelfvertrouwen… En dus ga je weer nadenken. Weer struinen op internet. Weer zo’n rondje in de mallemolen met een knetterende hersenpan… weer dezelfde analyse en dezelfde conclusies…. Pffff….

Dat heeft eerder niet geholpen en het gaat je nu dus ook niet helpen.


De oplossing

Zeg eens eerlijk: wanneer heb jij voor het laatst echt een goed gesprek gevoerd met jezelf? Je weet wel: een heuse dialoog, waarbij je vragen stelt én waarbij je ook nog luistert naar het antwoord?

Dus niet: nadenken over. Maar: praten met.

Hoofd versus hart.

Voel eens even in wat een enorm verschil dat is…


Hier volgt een voorbeeld zodat jij echt kunt voelen hoe groot dat verschil is

Stel je voor dat jij een zoon hebt, van een jaar of zeven. Hij komt thuis uit school, hij is vreselijk overstuur en hij huilt.
Wat doe jij dan? Ga jij dan op een afstandje met een frons tussen je wenkbrauwen over hem na staan denken, misschien nog even wat Googelen – terwijl je hem aan zijn lot overlaat?
Of sla je je armen om hem heen, trek je hem op schoot en maak je echt contact met hem… van hart tot hart?

Het verschil in energie is enorm, onderschat de gevolgen daarvan niet.

Ik weet zeker dat je – op een hele natuurlijke manier, zonder er ook maar een seconde over na te hoeven denken – je zoon zult koesteren en kalmeren, rustig aan vragen zult stellen en dat je echt naar zijn antwoorden zult luisteren. Ik weet zeker dat je zijn antwoorden serieus zult nemen en hem verder zult helpen.

Stel je toch eens voor dat je van een afstandje naar hem zou blijven kijken, hem huilend zijn relaas zou laten doen, en vervolgens zegt: “Daar ga ik eerst eens over nadenken en wat analyses op los laten. Daarna ga ik kijken wat ik op internet kan vinden. En dan kom ik bij je terug met mijn oordeel.”
Wat denk je hoe ie zich zou voelen? Toch verschrikkelijk in de steek gelaten? Hij zou toch volkomen ontredderd zijn door zo’n reactie?

En toch is dat vaak wel hoe jij met jezelf communiceert.

En dat terwijl je zo’n hartenmens bent, zo’n gevoelsmens. Kijk eens even naar binnen en voel dan eens wat dat met je doet? Blijft je hart dan open of sluit het? Voel je kracht en wijsheid of onmacht? Gaat je trilling omhoog of naar beneden?


Alles start in jou

Alles start in jou. En vanuit de verbinding die je aangaat.
De eerste verbinding is die met jouw eigen hart en ziel, en daaruit volgt de verbinding met het Universum – en dus ook met je spirithelpers, de engelen, de natuurwezens, de krachtdieren, enzovoorts.

Door steeds meer kosmische verbindingen te herstellen en aan te gaan, ontdek je steeds hogere lagen van bewustzijn in jezelf en zal je frequentie verhogen naar het level wat precies goed voor je is, op dit moment.

En als jij op die frequentie afstemt in je dagelijkse leven, pas dan zul jij ‘op krachten’ zijn en zul je die mooie grote vleugels continu kunnen gebruiken, wanneer jij maar wilt. Daar begint spiritueel leiderschap.


Dus lief mens met dat mooie hart, oude wijze ziel…


 • Stel jezelf die vragen die je ook aan iemand zou stellen waar je heel veel van houdt. En luister echt, met heel je hart, vol liefde, zonder oordeel.
 • Geef jezelf die koesterende, kalmerende en troostende energie die je nodig hebt om te helen en transformeren.
  Geef jezelf die bemoedigende energie die je nodig hebt om creatief en succesvol te zijn, neem plaats rond het creatieve, scheppende vuur van het Universum en creëer magisch mooie diensten en producten voor jouw klanten.
 • Wees op energetisch niveau je eigen vader, moeder, je beste vriend, je eigen leermeester en gids. Geef jezelf wat anderen niet konden geven. En als jij deze energieën aan jezelf geeft, als jij die connectie maakt, dan kan de Kosmos bij je aansluiten en je heel veel meer van diezelfde energieën schenken.
 • Dus mediteer, word stil en luister naar je hart, naar je ziel, naar de fluisteringen in jezelf. Luister echt.
  Ook naar het kind in jezelf, of degene die je was in een eerder leven. En naar je hogere zelf… Luister naar het Universum…. naar het Oneindige… naar het Goddelijke.


Kom thuis bij jezelf. Ga die verbinding aan en maak dat magisch mooie begin naar meer….
Het start in jou…Onze zielen zijn voorgeprogrammeerd om op zoek te gaan naar de verbinding, naar de connectie, naar de uitwisseling. Je hoeft alleen maar te leren om op de juiste manier te connecten en je frequentie zal met sprongen omhoog gaan.


Zoals ik in het eerste deel van dit blog al schreef: wij zielen zijn voorgeprogrammeerd om te verbinden, dat is een diepgeworteld verlangen in ieder van ons. Simpelweg omdat het kosmisch gezien de bedoeling is om ooit weer samen te gaan tot een Eenheid, daar zijn we naar op weg, naar die Goddelijke Samensmelting.

 • Hoe zou het nu zijn om niet meer vanuit je frequentie te verbinden met alle mensen/zielen om je heen, maar vanuit heel je hart?
 • En om dan qua frequentie vooral te verbinden met het Universum, met de Bron – en met de mensen om je heen die bij jouw frequentie passen?
 • Wat denk je dat dat voor jouw eigen frequentie zou betekenen? Hoeveel wijsheid zou er dan vanuit je ziel in je aardse ik kunnen binnenstromen, hoeveel kracht zou het geven – denk aan zelfvertrouwen, moed, creativiteit, overgave, scheppingskracht en meer…


Het begint allemaal met het écht en wezenlijk communiceren met jezelf.

Dus doe me een plezier en stop alsjeblieft met al die analyses over jezelf, die zijn klaar en kun je afvinken, echt. Make the change en ga ervaren wat je hart en ziel je vertellen.
Stop met denken en ga luisteren….

En als je dat daadwerkelijk gaat doen, wees dan voorbereid op de machtig mooie inzichten die gaan komen, de lichtkrijgerkracht die eindelijk vrij door je heen gaat stromen en de wonderbaarlijke verbindingen die tot stand gaan komen.

Maar let op, dat gebeurt alleen als je je hart en ziel niet als een gratis afhaalloket voor antwoorden zult behandelen. Het gebeurt alleen als je daadwerkelijk de connectie en de uitwisseling aangaat. Maar als je dat doet, dan gebeurt er ook gelijk een heleboel op verschillende levels van je bewustzijn.


Bonus: een tweede advies om je frequentie te verhogen

Als bonus zal ik je nog een tweede advies geven om je frequentie te verhogen en dat is: voorkom uitputting. En laat ik eerlijk zijn, ik maak me daar zorgen over want ik zie zoveel uitgeputte mensen. Dus niet moe, want dan kun je nog opladen, maar werkelijk uitgeput, helemaal op – met een lange weg van herstel voor zich.

Uitputting op mentaal, emotioneel, fysiek en/of spiritueel vlak zorgt voor een lagere frequentie met als gevolg nog meer uitputting.
Dus blijf alsjeblieft op krachten en zorg ervoor dat niet alleen je omzet groeit maar je energiesaldo ook.

Mijn gidsen zeggen niet voor niets altijd: “Als je je energie goed regelt, heb je de rest ook geregeld.”


Nu ben ik natuurlijk reuze benieuwd

Wat heeft het lezen van dit blog met jou gedaan? Heeft het je inzicht gegeven en misschien zelfs geïnspireerd? Wil je nog meer adviezen over hoe je je frequentie kunt verhogen? Laat het me weten in het reactieveld hieronder, ik hoor heel graag van je.
Verder zou ik het enorm waarderen als je dit blog zou willen delen, als een teken van liefde voor alle soulbrothers en -sisters onder ons. Vast bedankt!

Ik stuur je een kus voor op je wijze en moedige hart,
Jolanda

Comments