In een klap van al je twijfels af!

In een klap van al je twijfels af!

 

Ik zie het zo vaak bij mijn cliënten: heel veel (zelf)kennis en inzicht, zoveel ‘voelsprieten’ en toch een enorme berg twijfels en vraagtekens. Keuzes worden daardoor uitgesteld of zelfs niet gemaakt waardoor je compleet stagneert in je persoonlijke groei.

En juist omdat je niet verder groeit en stil staat, val je weer terug in je oude patronen.

 

Stilstand is op die manier letterlijk achteruitgang: terug naar af.

Resultaat:

 • teleurstellingen in jezelf,
 • een hele hoop frustraties
 • en niet te vergeten een extra portie twijfels.
 • En omdat jij in die vicieuze cirkel zit, kom je met je werk/bedrijf ook in de problemen.

 

En dat terwijl het bij mijn cliënten altijd om hele oude, wijze zielen gaat. Hoog sensitieve personen. Intelligente mannen en vrouwen met veel levenservaring die ook nog veel kennis en inzicht verzameld hebben. Ambitieuze mensen met een passie voor hun missie. Powervrouwen. Powermannen. En dan toch zoveel twijfels. Wat een vreemde tegenstelling, niet? Wat een tegenstrijdigheid, wat een uitersten.

 

 • Zoveel wijsheid tegenover zoveel vraagtekens.
 • Zo’n verlangen om te groeien en toch stilstaan.
 • Zo’n mooie opdracht hebben in de buitenwereld maar gevangen zitten in de binnenwereld.
 • De beste adviezen aan anderen geven maar jezelf niet kunnen helpen.
 • Zo sensitief en dan toch een overactief hoofd.
 • Zoveel kracht tegenover zoveel onmacht.

 

Die uitersten maken precies zichtbaar waar de schoen wringt. Het gaat mis omdat hoofd en hart niet samenwerken. Je zit of in je hoofd (en dat doe je het grootste gedeelte van de tijd) of in je hart (op die kostbare momenten dat je mediteert bijvoorbeeld). De ‘wip’ slaat door aan de ene kant of aan de andere kant.

 

keuzes maken

Mijn gidsen laten het symbolisch vaak zien als twee tandwielen die los van elkaar in jouw systeem draaien. Pas wanneer jij hoofd en hart bij elkaar brengt, gaan de tandwielen in elkaar grijpen, gaan ze elkaar voortbewegen en zullen ze de rest van jouw energiesysteem in beweging brengen. Dan worden krachten gebundeld en kan de magie beginnen.

Maar als hoofd en hart niet samenwerken, als de tandwielen los van elkaar draaien, als jij de hele tijd op die wip zit, ontstaat er een uitputtende innerlijke strijd en slaag je er niet meer in om de juiste keuzes voor jouw hart en ziel te maken. En dan slaag je er ook niet meer in om de juiste keuzes te maken voor je werk/bedrijf.

 

Hoe ziet dat eruit in je dagelijkse leven?

Je mediteert wel maar als je tot de orde van de dag overgaat, trek je de deur naar je hart weer dicht en ga je volledig over op de rationele modus. Je denkt wel na over jezelf maar je communiceert niet met jezelf. Je hebt al vaak een uitgebreide analyse van jezelf gemaakt maar je luistert niet naar wat je hart zegt. Je gaat het wezenlijke gesprek met jezelf niet aan. Je verzorgt je emoties niet. En dus vind je jouw eigen antwoorden niet.

Omdat je dat vreemd vindt, ga je weer analyseren hoe dat dan komt en zo maak je weer een ritje in de bekende mallemolen waar je al zo vaak in gezeten hebt. Uiteraard kom je er ook dit keer weer met nieuwe inzichten uit (jawel, toch weer een nieuwe invalshoek gevonden) maar helaas ook weer zonder wezenlijke antwoorden – wel heel veel opties.

Je hoofd komt lekker op gang en wordt steeds actiever. “Moet ik dan misschien dit… of zal ik dan dat… of heb ik dan misschien last van een geldblokkade… of misschien wil het Universum dat ik gewoon voor overgave of vertrouwen kies…. “. Enzovoorts, enzovoorts, enzovoorts.

Je hoofd maakt overuren, je emoties laaien steeds hoger op met als gevolg dat jouw twijfels en vraagtekens zich gestaag vermenigvuldigen en jou steeds verder van je pad en uit je kracht halen. Doodziek word je ervan.

 

En ik begrijp als geen ander waarom veel sensitieve mensen in hun hoofd beland zijn.

Mijn hart gaat echt naar je uit. Meestal ben je in het verleden door diepe kwetsuren op hartsniveau naar je hoofd gevlucht. Weg bij de pijn, weg bij je gevoel. Ook weg bij je hart. En je bent daarna alles gaan analyseren om je veilig te voelen en om jezelf en de ander te begrijpen.

 

Dat overlevingsgedrag heeft je ooit beschermd, het heeft ervoor gezorgd dat je jezelf staande hebt weten te houden maar nu wordt het een beperking, een handicap.

 

Het blijft namelijk overlevingsgedrag: het houdt je in de overlevingsmodus en het verhindert je om te leven vanuit je hart. 

Het zorgt er nu bijvoorbeeld voor dat je stagneert in je ontwikkeling omdat je niet meer op je gevoel durft te vertrouwen zodat de twijfels het van je winnen. Omdat je geen onverslaanbaar team meer vormt met jouw eigen hart en ziel. Hoe verdrietig is dat…

 

Maar er is goed nieuws! De oplossing om van je twijfels af te komen, is simpel. En het allermooiste is nog, dat je dan gelijk je oude overlevingspatroon achter je laat en je oude pijn heelt.

 

keuzes makenWanneer jij wilt stoppen met twijfelen en je hart wilt volgen, wanneer jij gehoor wilt geven aan jouw missie en je passie wilt verwezenlijken, als jij wilt ontspannen en genieten, dan zul je als sensitieve ziel bereid moeten zijn om je hart de leiding te geven.

Dan kalmeert je hoofd en krijgt je hart de ruimte om je oude pijn te helen zodat je wortelt in het hier en nu en authentieke keuzes maakt die echt bij jouw ziel passen.

Het is precies wat ik jaren geleden zelf heb moeten doen om mezelf letterlijk in leven te houden. En jij moet dat nu ook doen voor jezelf. Het is tijd!

 

Je moet terug naar je ware zelf, terug naar je gevoel. Er is geen andere weg. En het is een fantastische weg!

 

En als jij een keuze wilt maken, betrek je hoofd én je hart er dan bij. Breng die tandwielen bij elkaar!

 • Laat je hoofd alle opties netjes op een rijtje zetten want dat kan het tenslotte heel goed.
 • En laat je hart vervolgens uit alle opties die keuze maken die jou op dat moment het meest brengt. Die keuze die jouw innerlijke vlam laat groeien. Die keuze waar je hart blij van wordt. Of krachtig. Die keuze die het beste voelt, die het meest resoneert.

 

Als sensitief persoon, als gevoelsmens, als hartenmens, zul jij jouw persoonlijke antwoord nooit in je hoofd vinden. Nee, echt nooit. Oude, wijze zielen hebben het nodig om authentieke keuzes te maken. En dat kan alleen jouw hart. 

 

En jouw hart is wijs, het houdt jou op je pad, het brengt je bij je (leeuwinnen)kracht en het zorgt goed voor jou en de jouwen. Je kunt het echt jouw keuzes toevertrouwen.

 

En let op: jouw hart twijfelt nooit. Nee, echt nooit.

Het is jouw hoofd wat allerlei mitsen en maren tevoorschijn haalt, niet jouw hart.

Mijn gidsen zeggen altijd: je kunt ook niet een beetje zwanger zijn, je bent wel of niet zwanger. Je hart communiceert precies zo: het is altijd een duidelijke ja of nee.

 • Je innerlijke vlam wordt krachtiger of zwakker als je er een keuze ‘tegen aan houdt’.
 • Een keuze geeft kracht of kost kracht.
 • Een keuze voelt goed of niet goed.
 • Het resoneert met jou of niet.

keuzes maken
Dus als jouw hoofd weer aankomt met hetzelfde oude liedje ‘Ja maar… wat als…… eigenlijk… van die kant… van die andere kant’ – dan moet jij vol vertrouwen al die stemmetjes leren negeren, je hoofd kalmeren, je (eerder gekwetste) zelf geruststellen en trouw blijven aan je hart. Maak gewoon je keuze, geef gas en geniet :-). Op naar de volgende keuze, de volgende stap, vooruit met de geit!

Na verloop van tijd zullen die stemmetjes echt helemaal weg blijven. Simpelweg omdat jij je er niet meer door van de wijs laat brengen en onverstoord jouw hart blijft volgen.

 


Ik garandeer je: zodra jij écht voor je hart kiest en een onverslaanbaar team vormt met jouw hart, slaakt je hoofd een zucht van opluchting, staakt het zijn strijd en ontspant het. 
Alle twijfels zijn dan in een klap overbodig geworden omdat jij je overlevingsgedrag achter je hebt gelaten en jezelf hebt teruggevonden. Zo ben je gegarandeerd twijfelvrij en kun je vol kracht vooruit om jezelf en jouw missie vanuit jouw authenticiteit te bezielen.

Wat zul jij jouw hart (en het Universum!) daar enorm gelukkig mee maken! Sluit je ogen eens even, haal diep adem en stel je eens voor hoe jij je dan voelt?

 

Ik ben natuurlijk reuze benieuwd: vond je dit blog inspirerend, verhelderend? Twijfel jij vaak en zul je daar jezelf vanaf nu op een andere manier mee helpen? Of heb je nog vragen? Laat het even weten in de reacties hieronder!

Gerard W. Rietbergen
Door

Gerard W. Rietbergen

op 15 June 2016

H-eerlijke tekst! Ik geniet met volle teugen en zal graag over jou vertellen op mijn / onze workshop schildervakantie week in Conferentiecentrum Samaya te Werkhoven. Allen met het hart kun je goed zien...! Is er een boek of flyer van jou welke ik kan uitdelen, te koop kan aanbieden?

Jolanda Linders
Door

Jolanda Linders

op 17 June 2016

Beste Gerard, wat een heerlijke enthousiaste reactie. Leuk! Ik stuur je even een mail om te overleggen wat we voor elkaar kunnen betekenen. Bedankt!

Maida shaikh
Door

Maida shaikh

op 21 February 2019

Super Jolanda echt super dit !! Het lezen geeft mij al zoveel kracht en motivatie om weer naar mijn hart te luisteren en mijn intuïtie en dat alles goed komt licht punt is er altijd door altijd liefde licht en positiviteit in me te houden ik vind dit heel mooi Jolanda Groetjes Maida

Jolanda Linders
Door

Jolanda Linders

op 22 February 2019

Lieve Maida, het maakt me heel blij te lezen dat je door dit blog kracht en motivatie vindt om weer naar je hart te luisteren. Samen zijn we sterk!

Ameike
Door

Ameike

op 12 August 2020

'Your words hit home'. Dit is precies, exact waar ik in zit. En wat een fijne tips om mijn hoofd en hart op een lijn te brengen. Gewoon een keuze maken met mijn hart. Ik ben vandaag ook begonnen met het schrijven van brieven naar mijn gidsen, om steun en liefde. En om een dialoog op gang te brengen die hen ruimte geven hun boodschap door te geven. Ik voel dat dit werkt. Dat het ruimte geeft. Jaren geleden heb ik een regressiesessie bij je gedaan om mijn gids te ontmoeten. Connor doet je de groeten. Dank voor de rust die uit jouw wijze woorden spreekt. 🙏☺️

Jolanda Linders
Door

Jolanda Linders

op 14 August 2020

Hi Ameike, wat leuk om weer van je te horen, ik ben blij dat ik je met dit blog opnieuw inspiratie mag bieden. Lieve groeten voor jou en je gids, X

José van Gool
Door

José van Gool

op 25 September 2020

Lieve Jolanda, wat komt deze blog als geroepen! Dat is wat ik ga doen; weer werken om die stemmetjes te laten verdwijnen en mij niet meer van de wijs te laten brengen. Ik hoorde Sfared al een poos roepen; Overlevingsgedrag. Hij liet mij gebeurtenissen van het verleden zien. Mijn overlevingsgedrag tijdens de scheiding werd door slechts een paar vragen en gebeurtenissen weer zichtbaar en hoorbaar. Ik heb nooit stil gestaan bij die periode. Momenteel spelen er een aantal dingen die dat overlevingsgedrag aanwoekeren en ik niet reageer/handel op een wijze (wijsheid) die bij mij past. Ik ga de keuze maken; mijn hoofd (weer) laten kalmeren, mijn eerder gekwetste zelf geruststellen en trouw blijven aan de kracht in mijn hart. Lieve Jolanda en helpers, bedankt xxx

Jolanda Linders
Door

Jolanda Linders

op 28 September 2020

Lieve José, dank je wel voor je reactie. Vergeet nooit dat je een oude, ervaren, wijze ziel bent. Dat je zielsfrequentie hoog is. En je hebt zo'n zuivere communicatie met Sfared en alle mogelijke andere helpers/spirits.... Jij hoeft er niet aan te werken om je hoofd te kalmeren en die negatieve stemmetjes te laten verdwijnen. Al wat nodig is, is dat jij je herinnert wie je ook al weer echt bent, op zielsniveau. Je bent (om wat voor reden dan ook) naar een te lage frequentie afgedaald. Dus breng jezelf thuis. Sla eens een paar keer met die krachtige vleugels van je. En dan ben jij er weer, dan is jouw ware, krachtige zelf er weer. En dan is je oude pijn in no time geheeld. You got this. Veel liefs, Jolanda

Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down