5 cruciale fouten bij het maken van keuzes
13 augustus 2015 

5 cruciale fouten bij het maken van keuzes

Fout nummer 1: Het voor iedereen goed willen doen.

Ja, dat is echt een heel mooi streven en het toont jouw liefdevolle inborst. Als je daarvoor echter steeds aan jouw eigen behoeften en verlangens voorbij moet gaan, als je daarvoor steeds de signalen van jouw hart moet negeren en als je daarvoor eigenlijk niet het pad kunt bewandelen wat voor jou bedoeld is, dan klopt er iets niet. Jij zelf én de mensen waar jij van houdt, zullen daar uiteindelijk nooit écht gelukkig door worden. En dus zal iedereen er ongelukkig door zijn – en dat is nu precies wat jij ten koste van alles wil voorkomen.

Mijn gidsen zeggen altijd: ‘Als het voor jouw hart en ziel goed is om een bepaalde keuze te maken, dan is het uiteindelijk ook altijd een goede keuze voor jouw omgeving omdat die keuze op liefde gebaseerd is en niet op angst.”

Fout nummer 2: Vraagtekens vermenigvuldigen in plaats van oplossen.

De enige plek waarop je daartoe in staat bent, is in je hoofd. Wat…. Als…. Dan… Eigenlijk…. Van de ene kant… Van de andere kant…. En dan nog eens een boek lezen, nog eens op internet speuren, nog eens met iemand er over praten. Je praat op die manier eigenlijk met iedereen behalve met jezelf. Allemaal rationele prikkels die jou nooit helderheid zullen geven over jouw persoonlijke pad. Sterker nog, de ene vraag roept minstens weer drie nieuwe vragen op. Ai. Nog meer verwarring en nog meer ‘uit te zoeken’ voordat jij het gevoel hebt dat je een goede keuze kunt maken.

Fout nummer 3: Niet luisteren naar wat je EIGENLIJK al wel weet.

Jouw hart en ziel geven je continu signalen en ik weet dat jij die signalen echt wel op pikt. Je negeert ze waarschijnlijk ook weer vaak, helaas. Hoe lang is jouw lijstje van dingen die je ‘eigenlijk’ wel weet en van dingen die je ‘eigenlijk’ wel zou moeten of willen doen? Ben eens eerlijk? Het zijn allemaal super waardevolle signalen van jouw hart en ziel. Signalen van het Universum die ervoor bedoeld zijn om jou bij jouw kracht en op jouw pad te brengen.

Fout nummer 4: De grote MAAR.

Je hebt al vaak en lang nagedacht. Je hart heeft je heus allerlei signalen gegeven en die heb je ook opgevangen (‘eigenlijk’). Je weet diep in je hart best waar je staat en dan komt ie: MAAR…. en dan kom je met allerlei redenen (smoezen!) waarom je niet kunt doen wat je ‘eigenlijk’ zou willen doen en/of zou horen te doen. Je bent bang dat mensen je niet zullen begrijpen, je bent bang dat je anderen gaat kwetsen en dat wil je koste wat het kost vermijden, wat als het fout gaat, het kan niet in verband met je kinderen, enzovoorts enzovoorts.

MAAR…. wat als jij door jouw moedige keuze nu eens intens gelukkig zou worden? Wat als je jouw vraagtekens nu eens voorgoed achter je zou kunnen laten? Wat als jouw persoonlijke ontwikkeling een enorme boost krijgt? Wat als je daar door ook nog eens een nog betere ouder zou zijn, of een nog betere partner? Wat als je er échte goede vrienden bij krijgt? Wat als je super succesvol zou worden? Wat als je vanuit jouw authentieke kracht een prachtige bijdrage aan de wereld zou kunnen leveren?

Fout nummer 5: Tegen beter weten in, in de bekende mallemolen blijven stappen.

Een eindeloze herhaling van fout 1 tot en met 4 waardoor je jezelf compleet uitput. Hét beproefde recept om jezelf af te breken en steeds verder in de war te brengen in plaats van uit de war te halen. Gevolg: nog meer twijfels en nog steeds geen keuze. Het leven wordt op die manier gegarandeerd een zoektocht zonder eind. Stagnering. Pijn. Verdriet. En in het uiterste geval zelfs radeloosheid.

Het goede nieuws is dat jij op een hele eenvoudige manier al deze fouten kunt voorkomen. Er is een gouden regel die jou gegarandeerd zal helpen en die is: luister naar jouw eigen gevoelsindrukken.

Als je voor een keuze staat, denk dan een keer goed na, mediteer(!), slaap er een nachtje over, en luister dan naar jouw hart.

Jouw hart vertelt jou jouw persoonlijke waarheid en die is uniek. Die vindt je écht niet op internet of in een boek, die vind je alleen ín jezelf.

Ik zou het geweldig vinden als je onder dit blog zou willen laten weten of je dit artikel over de 5 cruciale fouten bij het maken van keuzes, inspirerend vond en natuurlijk hoop ik dat je ook wilt delen hoe jij keuzes maakt in je leven! Stiekem hoop ik natuurlijk dat je ook durft te vertellen wat jij op jouw ‘EIGENLIJK lijst’ en ‘MAAR lijst’ hebt verzameld…

Uiteraard mag je dit blog ook delen via social media, als je andere mensen dezelfde inspiratie gunt. Vast bedankt!

Esther Benard
Door

Esther Benard

op 8 October 2015

Ik betrap mezelf regelmatig op de ambivalente gedachten en gevoelens bij mijn keuzes... Ik denk dat ik daar voor mezelf de meeste moeite mee heb. Het niet kunnen blijven staan in mijn kracht... zodat de twijfel, angst en onzekerheid weer toe kan slaan.

Jolanda Linders
Door

Jolanda Linders

op 8 October 2015

Hoi Esther! Mijn helpers adviseren je om bij het maken van een belangrijke keuze, een keer te voelen, een keer te denken, een nachtje te slapen, nog een keer te voelen en dan te kiezen. Blijf uit de valkuil van 'wat... als.... dan... eigenlijk... maar...'. Dat is een gebed zonder einde. Past toch ook helemaal niet bij jouw ware zelf om het zo te doen. Succes meid!

Esther Benard
Marjolein
Door

Marjolein

op 8 October 2015

Goede en inspirerende punten om te lezen...maar Ai! ik herken alle vijf veel te goed. Werk aan de winkel..... Ik zal als eerste stap in verandering vanavond stoppen met (over) denken, en gaan mediteren en 'n nachtje slapen...

Jolanda Linders
Door

Jolanda Linders

op 10 October 2015

Goed zo Marjolein! Je zult je er vast en zeker (nog) beter door gaan voelen. Succes!

Suzan
Door

Suzan

op 9 October 2015

Dankjewel voor dit artikel! De laatste tijd lukt het mij steeds meer om de signalen op te pikken in plaats van te negeren. Ik doe er nu ook echt iets mee. Een voorbeeld is gedachten, die telkens opkomen (die vaak over acties voor mijn praktijk gaan) ook uit te voeren. Dat geeft een goed gevoel en ze helpen me echt verder!

Jolanda Linders
Door

Jolanda Linders

op 10 October 2015

Alsjeblieft Suzan! Wat goed dat je steeds sneller tot actie over gaat. Dat scheelt een hoop tijd en energie en geeft bovendien veel meer kracht. En het scheelt denkrimpels, ook niet onbelangrijk ;-)

Erna
Door

Erna

op 14 October 2015

Ja die angst Jolanda ....zo heet trouwens mijn dochter ook.... Die angst probeer ik nu te overwinnen ga deze maand in een kerkje staan met healing, Reading en uitleggen hoe volg ik mijn hart en wat kom ik tegen hahaha Zeg ik dan he.....twijfels kan ik het wel....stel dat er niets doorkomt etc... Zit nu al te bibberen hahaha Ga het wel doen en we zien wel.... Heb ik het tenminste wel gedaan.... Liefs Erna

Jolanda Linders
Door

Jolanda Linders

op 19 October 2015

Goed zo Erna! Laat je nooit door je angst tegenhouden, om iets te doen waar je hart blij van wordt. Geniet ervan, het wordt vast een bijzondere middag/avond!

Linda
Door

Linda

op 28 December 2015

Oooooh...zó herkenbaar weer. Heb nu eindelijk een keuze voor mezelf gemaakt en er nu nog steeds moeilijk mee omdat dierbare persoon mij nu contact weigert. En tòch voelt mn hart goed over de keuze... Maar doet ook pijn door de reactie van die ander. En dat geeft twijfel...uitdaging

Ana
Door

Ana

op 17 April 2016

Er komt een hele grote verandering aan voor ons, ik herken deze punten en neem ze ook mee in de beslissingen die we gaan nemen. Ik denk dat het nu extra belangrijk is hieraan te denken en bij mijn hart te blijven.

Jolanda Linders
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down