Meer dan 44 tips voor een authentiek Volle Maan Ritueel

Meer dan 44 tips voor een authentiek Volle Maan Ritueel

Als je me inmiddels een beetje kent dan weet je dat ik er veel belang aan hecht dat je naar je eigen authentieke gevoel luistert. Altijd en overal en dus ook bij een Volle Maan Ritueel.

Ik vind het zo’n enorm gemiste kans als je jouw eigen gevoel volledig negeert en eerst op Google gaat kijken wat er door een andere sterveling over deze volle maan op internet is geplaatst en dat je met die gekleurde bril naar deze volle maan gaat kijken. Te meer als je je realiseert dat al die informatie waarschijnlijk ook nog een kopie van een kopie van een kopie is….

Ik zou het eerlijk gezegd niet in mijn hoofd durven halen om eerst op Google te gaan kijken, in mijn beleving zou ik Grootmoeder Maan dan echt niet voldoende respect en eerbied geven, en ik zou haar bovendien niet genoeg van mezelf geven op die manier.


Want daar gaat voor mij in de kern om: dat je pure energie geeft en dat je pure energie terug ontvangt, in de intimiteit die er op dat moment is tussen jou, jouw persoonlijke spirithelpers, Grootmoeder Maan en het Universum.


Grootmoeder Maan verdient het dat jij zo puur en blanco mogelijk, zo open mogelijk en vol overgave verschijnt. Zij verdient dat en jij verdient dat.

En alleen op die manier kan zij jou datgene geven wat jij op dat moment daadwerkelijk nodig hebt. Juist omdat je zo blanco bent: als jouw innerlijk beeldscherm leeg is, kan zij daar haar boodschap heel goed op projecteren.

Die unieke boodschap, die alleen voor jou bedoeld is, op dit moment in jouw bestaan. En naast die boodschap kan ze jou bovendien dan ook de kracht geven die jij nodig hebt om je inzichten in de praktijk toe te passen.

Je kunt contact maken met Grootmoeder Maan om:

 1. Je gevoel met haar te delen. Of je nu blij bent, verdrietig, angstig of vol passie en verlangen. Grootmoeder Maan luistert heel graag naar jou. Betrek haar bij wat er in jou leeft.
 2. Je te laten troosten en koesteren.
 3. Heling en transformatie te vragen.
 4. Hulp te vragen om iets los te laten.
 5. Hulp te vragen om kracht te vinden.
 6. Te vragen of ze je inzicht wil geven in bepaalde thema’s.
 7. Te vragen of ze je wil helpen met het bepalen van de juiste doelen.
 8. Te vragen of zij en het Universum jouw doelen willen zegenen en bekrachtigen.
 9. Te vragen of ze je moed wil geven.
 10. Wat jij ook maar nodig hebt….. Zij is jouw kosmische grootmoeder ten slotte, ze wil graag voor je zorgen.
 11. En niet geheel onbelangrijk: jij kunt vragen wat jij voor haar (en voor het Universum) kunt doen, wat jij terug kunt geven. Als je iets wilt ontvangen, dan geef je ook iets. Kwestie van Respect voor de ander en Respect voor jezelf.

De voorbereidingen

 1. Wanneer ik het gevoel heb dat ik tijdens volle maan bij Grootmoeder Maan wil zijn, of wanneer ik het gevoel krijg dat ze me roept, begin ik me voor te bereiden. In de praktijk betekent dat vaak dat ik al weken van tevoren aan de slag ga.
 2. Ik denk na en ik ga bij mijn hart te rade over wat ik met haar wil delen, wat ik zou willen vragen en wat ik kan bieden. Ik kijk bewust naar mijn leven en zoek naar wat ik nodig heb om de volgende stappen te kunnen zetten.
 3. Mijn bevindingen bespreek ik in een aantal meditaties ook al met mijn gidsen. Daardoor zet ik vaak al hele mooie stappen en ben ik super goed voorbereid tegen de tijd dat het volle maan is (ik heb dan tenslotte al een heel tijdje in de ‘voorwas’  gezeten).
 4. Gaandeweg verzamel ik aandachtspunten, die zet ik meestal op papier. Uiteindelijk houd ik een of twee prioriteiten over, een of twee kernthema’s. Ik wil energie bundelen en niet versnipperen, vandaar mijn keuze voor 1 of maximaal 2 thema’s. En niet 9 of zelfs nog meer.
 5. Maar ik verzamel ook voorwerpen: een kaars voor de gelegenheid (om alle energie te absorberen zodat ik die op latere momenten opnieuw aan kan doen en me kan verbinden met de krachten die tijdens het ritueel los komen), een kaars voor de heling en groei van anderen, salie om te spirits mee te eren, wat andere voorwerpen om kracht te absorberen en die ik later bij me kan blijven dragen (zoals een steentje of sieraden).
 6. Ook ga ik op zoek naar thee en koekjes.
 7. En ik zoek of koop mooie bloemen.

Authentiek Volle Maan Ritueel

Tijdens het ritueel, als ik bij Grootmoeder Maan op bezoek ga:

 1. Neem ik thee en koekjes mee – want grootmoeders, thee en koekjes horen toch echt bij elkaar. Ik ‘offer’ dat.
 2. Natuurlijk geef ik ook bloemen.
 3. Ik maak als het even kan een vuur. Vuur en magie gaan hand in hand!
 4. Mijn trommel en ratels gaan mee, die gebruik ik om krachten op te roepen en trance te verdiepen.
 5. Natuurlijk mag mijn dagboek/notitieboek niet ontbreken, daar ga ik alle waardevolle inzichten en alle praktische stappen in opschrijven.
 6. Ik plaats alle spullen op de plek die op dat moment goed voelt. Ik heb een grote tuin dus meestal ben ik daar. Maar je kunt ook de natuur in gaan en daar je plek zoeken.
 7. Als ik alles op de juiste plek heb neergezet en gelegd, loop ik een cirkel om de ruimte te begrenzen. Als ik voel dat ik meer dan een keer wil lopen, doe ik dat uiteraard.
 8. In die cirkel, in die heilige ruimte, ga ik positieve, liefdevolle krachten van het Licht uitnodigen. Uiteraard nodig ik Grootmoeder Maan uit maar ook Moeder Aarde, Vader Hemel en de sterren. Natuurlijk nodig ik al mijn spirithelpers uit en alle andere positieve krachten die op dat moment naar me toe komen. Denk aan krachtdieren, engelen, natuurwezens maar ook de elementen aarde, water vuur en lucht. En meer.

Bloemen voor Grootmoeder Maan

 1. Vervolgens start ik met mediteren, met communiceren. Ik ‘meld’ me eerst. Heel bescheiden en nederig maar ook vol vertrouwen en overgave. Ik geef mezelf helemaal.
 2. Wanneer ik voel dat het moment daar is, deel ik datgene wat ik eerder opgeschreven heb met mijn helpers, met Grootmoeder Maan en met het Universum, met alle spirits en krachten die zich spontaan melden. Ik deel wat in mij leeft. 
 3. Ik vraag om de ondersteuning waar ik naar op zoek ben.
 4. En die ondersteuning bestaat uit inzicht en uit kracht. Aan antwoorden alleen heb je niets als je echt stappen wilt zetten in de praktijk.
 5. Ik maak tussendoor steeds notities.
 6. Meestal verbrand ik datgene wat ik eerder opgeschreven had. Als het iets was wat ik los wil laten, laat ik het in rook op gaan. Als het iets is wat ik wil laten zegenen of bekrachtigen, laat ik mijn verzoek via de rook tot in de hemel opstijgen.
 7. Soms loop ik nogmaals over de cirkel, soms dans ik. Soms ga ik liggen. Net hoe het voelt – daar blijf ik trouw aan, daar blijf ik me door laten leiden.
 8. Ik rond altijd af met de vraag wat ik terug kan geven, ik bied ook mijn energie aan. Ik kies altijd voor de uitwisseling en vind het heel belangrijk om terug te geven, om toe te voegen. Ik wil niet alleen maar halen.
 9. De laatste meditatie is om mijn dankbaarheid te tonen en om de energie die ik ontvangen heb, te delen met anderen. Ik denk dan vaak aan mensen of dieren die in nood zijn, die verdrietig, ziek of eenzaam zijn, die niet vrij zijn…. En aan de natuur die ook een heleboel liefde en respect kan gebruiken.
 10. Voor ik afrond, blijf ik nog een tijdje genieten van het goede gezelschap. Met een kopje thee en een koekje.

Na het ritueel – een belangrijke fase want nu gaat het erom wat je in de praktijk gaat doen:  

 1. Ga ik slapen en vraag ik aan het Universum om alle krachten die tijdens het ritueel naar me toe zijn gekomen, tijdens mijn slaap door te laten werken en in mijn cellen en in mijn bewustzijn te laten verankeren.
 2. In de periode erna blijf ik datgene wat ik gedaan en ontvangen heb verder uitwerken, verdiepen en toepassen. Inzichten verdiepen, krachten verder ontwikkelen. Juist daardoor geef ik het meest terug aan Grootmoeder Maan en aan Al Wat Is.
 3. Ik gebruik regelmatig de kaars die tijdens het ritueel gebrand heeft.
 4. Ik draag de krachtvoorwerpen bij me, op me.
 5. En ik evalueer in mijn dagboek welke stappen ik zet. Ik houd in de gaten of ik op koers blijf.
 6. En ik kijk vaak met veel plezier terug op het ritueel, dat blijft me kracht en inspiratie geven en zo geef ik ook steeds liefde terug.
 7. Ook registreer ik de stappen die ik zet zodat ik die bij het volgende ritueel bewust kan delen met Al Wat Is. Op die manier geef ik ook ‘feedback’ (geef ik letterlijk energie terug), voordat we samen verder gaan bouwen.

 1. Realiseer je overigens ook dat je altijd meer dan welkom bent bij Grootmoeder Maan, heus niet alleen wanneer het volle maan is. Zij is er altijd!

Trouwens best apart, om alles zo te benoemen en beschrijven, wat ik normaal juist zo extreem ‘zonder woorden’ en puur op gevoel doe. Ik ben vast een en ander vergeten maar hoop desalniettemin dat ik jou een andere beleving heb geboden.

Ik ben natuurlijk reuze benieuwd naar jouw gevoel over dit blog. Heeft het je nieuwe inzichten en inspiratie gebracht? Ga jij vanaf nu een andere invulling geven aan jouw persoonlijke ontmoeting met Grootmoeder Maan? Ik zou het geweldig vinden als je dat met me zou willen delen door een reactie te schrijven.

Benieuwd naar de verandering die de ontmoeting met je gids  jou kan brengen? Ontdek het zelf!

🌟 Ontdek de transformatieve kracht van het communiceren met jouw eigen gids in mijn online programma 'Ontmoet je Gids.


💖 Ervaar de magie die mijn cliënten beschrijven als een leven vóór en een leven ná de gidsontmoeting.


🚀 Stel je voor dat je nooit meer alleen worstelt, altijd omgeven bent door liefde, en niet alleen moeiteloos communiceert met jouw eigen gids, maar op geheel natuurlijke wijze ook met engelen, krachtdieren en lichtwezens. Raak beter afgestemd op je hogere zelf, doorbreek patronen, en groei op alle niveaus.


🫶 Je kunt ervoor kiezen om een sessie aan het online programma toe te voegen. Daarin krijg je antwoord op alle vragen waar je mee worstelt, inzicht in eerdere levens, helderheid over je missie, en een diepgaande connectie met je hogere zelf.


De reis naar jouw diepste inzichten en transformatie wacht op jou. Durf jij de deur te openen?