Werk jij al met de helende en transformerende kracht van compassie?
Jolanda Linders
7 min
6

Werk jij al met de helende en transformerende kracht van compassie?

7 min
6

Als je al eerder contact hebt gemaakt met gidsen en engelen, dan is het je vast opgevallen dat zij immens zachtaardig maar tegelijkertijd ook krachtig overkomen. Een van de energieën, een van de krachten, die mij in dat contact het meest opvalt, is een overvloed aan compassie. Maar wat is compassie nu eigenlijk?

Sluit nu eerst je ogen eens even en haal diep en rustig adem…. neem een moment om voor jezelf in te voelen wat compassie voor jou betekent. Wat ervaar jij als je de energie compassie aftast met jouw voelsprieten en wat ervaar jij als je compassie inademt tot in al je cellen en tot in alle lagen van je bewustzijn?

En nee, niet verder lezen. Ga uit je hoofd en stem nu eerst echt af op de energie van compassie en niet een paar seconden maar een aantal minuten. Het is een prachtige, goddelijke energie en het is heel goed voor je om je ermee te verbinden en te voeden.

Ik wil graag dat je eerst zelf ervaart wat de energie compassie jou brengt want dat wat jij zelf ervaart vind ik veel belangrijker dan wat ik (of wie dan ook) jou zou kunnen vertellen. Ik hecht waarde aan jouw eigen ervaring (zonder dat die al gekleurd wordt door dit blog) en ik hoop jij ook.

Dus sluit je ogen, haal diep en rustig adem en ervaar wat compassie jou duidelijk maakt en brengt…. Ik wacht wel even op je.

Hoe was dat? Wat heb jij ervaren, wat voor indrukken had je?

Ik zal met je delen wat ik ervaren heb.

Het eerste aardse woord wat in mij op komt, is mededogen. Met zachte ogen en met een zacht hart kijken naar de wereld, naar het leven, naar mensen en naar jezelf. Met Liefde waarnemen. Met wijsheid en begrip. Met de bereidwilligheid en het vermogen tot vergeven. Koesterend. Bemoedigend. Helend. En dus transformerend.


Vaak zie je dat mensen op een bepaald niveau met compassie en zachtheid kunnen waarnemen maar dat die liefde en zachtheid nog niet op alle vlakken aanwezig is.

Bijvoorbeeld: je kijkt wel met begrip en vergevingsgezindheid naar een ander maar niet naar jezelf. Of juist andersom: je bent heel zacht en vergoelijkend naar jezelf toe maar te hard naar de ander.

En het zou juist zo mooi zijn als je op alle vlakken met zachtheid en compassie zou kunnen waarnemen want pas dan komt de kosmische kracht van compassie echt helemaal vrij.

En die kracht is werkelijk enorm en geeft bijzonder veel helende en transformerende impulsen wat op zijn beurt weer een enorme stimulans is voor je persoonlijke en spirituele groei. En als je groeit op persoonlijk en spiritueel level, geeft dat altijd weer groei op zakelijk level – het een staat nooit los van het ander.

Laten we eens kijken naar een aantal bijzondere kwaliteiten die de kracht van compassie brengt.

Compassie opent je hart

En je weet het, mijn helpers en ik zeggen het steeds weer: een open hart is de weg naar je kracht!


Omgekeerd werkt het overigens ook: je kunt alleen voor compassie kiezen en afstemmen, als je hart open is…. Je kunt vanuit je hoofd simpelweg geen compassie ervaren, dat is een hartenkwestie. Dus dat is al voordeel nummer 1: je zult ervoor in je hart moeten zijn.

Compassie werkt verzachtend

Je pijn verzacht, je strijd verzacht, jij verzacht….

Compassie stelt je in staat om los te laten

Compassie brengt je van negativiteit naar positiviteit en van angst of ego naar liefde. Het is meestal je gekwetste ego wat vasthoudt, vanuit de kracht van compassie en liefde overstijg je dat en kun je (ein-de-lijk) loslaten.

Compassie werkt helend

Pijn (zelfs hele oude pijn) verzacht en verdwijnt. Spanningen en blokkades in je lichaam en in je geest smelten weg. Je energie gaat weer stromen. Je komt tot rust waardoor je lichaam en je ziel kunnen herstellen.

Compassie werkt bevrijdend

Compassie bevrijdt je van stagnerende energieën, want je energie zal helen en weer gaan stromen omdat je uit je hoofd naar je hart gaat.Het bevrijdt je van boosheid, strijd, negativiteit en onzekerheid.

Ja, denk er maar even over na: onzekerheid verdwijnt als je vanuit compassie naar jezelf kijkt.

Compassie brengt je van een staat van overleven, naar een staat van leven

Door je hart te openen, vind je jezelf, je kracht, je wijsheid en je liefde weer terug. Pffff…. wat een opluchting, je kunt zelfs weer lachen en spelen.

Compassie stelt je in staat om te leven in vrede

Als je in vrede leeft, verspil je geen energie aan negatieve zaken. En als je geen energie verspilt, kun je als een ware kosmische levenskunstenaar het beste uit jezelf en uit het leven halen en ga je jouw unieke gaven met de wereld delen. Simpelweg omdat je kracht dan vrijuit kan blijven stromen.

Compassie brengt je in de realiteit van het nu

Compassie zorgt ervoor dat je in het nu leeft en dat je het verleden in het verleden laat.
Je leeft nu en je verheugt je op de toekomst.
Dat wat is, is. En daar weet je je aan over te geven. Dat geeft je sterkere wortels en brengt je in het nu.

Compassie maakt je onafhankelijk en vrij

Je hebt de ander niet nodig om te helen van pijn. Je hebt het excuus van de ander niet nodig. Je hebt de goedkeuring of bevestiging van de ander niet meer nodig.

Waarschijnlijk heb je niets meer nodig en ben je juist in staat om heel veel te geven en ook ben je in staat om heel veel te ontvangen.

Hoe magisch en krachtig is dat? Een betere bescherming is er niet.

Compassie zorgt ervoor dat je goed geaard bent

Door het aanspreken van de kracht en wijsheid van je hart en ziel, door op die manier je kosmische zielenkracht in het aardse te brengen, zullen je wortels krachtiger zijn dan ooit tevoren. Dat geeft stabiliteit, evenwicht en aardse scheppingskracht waardoor je steeds verder tot bloei komt.

Compassie geeft moed, vertrouwen en creativiteit omdat het oneindig veel nieuwe wegen opent

Je blijft middels de kracht van compassie continu ontwikkelen in een voorwaarts, opwaartse energie en dus openen zich altijd nieuwe wegen met nieuwe mogelijkheden. In jezelf, om je heen, in je relaties, in je bedrijf.

Je laat alle zwaarte los en dat geeft een enorme boost aan je creativiteit.

Compassie heelt de connectie

Deze kracht zorgt ervoor dat het niet meer alleen om jezelf gaat. In plaats van je af te (blijven) sluiten, spreek je je kracht aan en stel je je weer open voor de Schepping, voor jezelf en voor anderen, zodat je weer in verbondenheid kunt leven.

Je heelt en herstelt de verbinding. Zonder uitzondering zullen al je relaties helen en groeien door de kracht van compassie. Ook de relatie met de Bron.

Compassie verhoogt je frequentie

Compassie vraagt een hogere energie, een hoger niveau van liefde, wat je alleen vanuit jouw hogere bewustzijn kunt aanspreken en doorgeven.

Je wordt een engel op aarde door eerst meer Licht en Liefde in jezelf te bevrijden en door het vanuit compassie te delen met de wereld om je heen.

Maar pas op…

Spirituele en sensitieve mensen hebben soms de neiging om te zacht te zijn. Als je daar overigens goed op inzoomt, ontdek je dat het meestal niet om zachtheid gaat maar eerder om slapheid, lafheid, passiviteit en soms zelfs ronduit luiheid. Je spreekt simpelweg je kracht niet aan. Het voelt week in plaats van zacht en dat zijn toch echt heel verschillende energieën.

Gevolg van dat niet aanspreken van je kracht is dat je dan te vergevingsgezind naar jezelf toe bent waardoor je niet genoeg kwaliteit van jezelf vraagt.

Je accepteert slappe smoezen van jezelf waardoor je middelmatig of misschien zelfs slecht presteert en je ver onder je kunnen leeft. Je haalt niet uit het leven wat je eruit zou kunnen halen en je deelt jouw unieke gaven niet met de wereld. Je gedraagt je niet waardig aan wie je in je hart en ziel bent.
En voor je het weet is je leven voorbij en ben je niet de kosmische levenskunstenaar geweest die je in je hart had willen zijn…

Dus: leef in de overvloedige kracht van zachtheid en heb compassie voor het leven, voor Al Wat Is, voor anderen en voor jezelf. Maar vergeet niet genoeg kwaliteit van jezelf te vragen en als een ware lichtkrijger in het leven te staan. Geniet met volle teugen van dit prachtige leven en haal het beste uit jezelf en deel jouw Licht en Liefde met de wereld.

Conclusie

Compassie brengt je dichter bij je hogere zelf en bij het goddelijke in jezelf
Je wordt ‘kosmisch volwassen’ zoals de helpers altijd zo mooi zeggen, je gaat je gedragen als de oude, wijze en krachtige ziel die je bent en je gaat geven in plaats van vragen of eisen. Precies zoals oude, wijze, liefdevolle zielen dat horen te doen.

The Great Spirit loopt tenslotte ook over van compassie. Onze gidsen, de engelen en alle andere lichtwezens blinken uit in compassie. Laat je inspireren door hen, zij gaan je voor.

Hoe meer je als mens, als ziel, groeit en ontwikkelt, des te hoger dient je niveau van compassie te zijn. Een van je belangrijkste (levens)krachten zal compassie zijn of worden. Net zoals hartsenergie. Het is geen toeval dat deze twee krachten zo nauw met elkaar verbonden zijn.

Begin je al een idee te krijgen van hoe enorm groot de kracht en het transformerende vermogen van compassie is?

  • Stel je eens voor wat deze energie in jou en in je relaties in beweging kan brengen?
  • Stel je eens voor dat je vanuit een hoger level van compassie verbonden zou zijn met jouw klanten of collega’s, hoe zou je je diensten dan aanpassen? Hoe zou jij jouw klant of collega nog veel beter van dienst kunnen zijn?
  • Welke volgende stappen zou je in jezelf en in je leven kunnen zetten als je je je met (een hoger level van) de kracht van compassie zou verbinden en je erdoor zou laten leiden?

Sluit weer even je ogen, haal weer diep en rustig adem en onderzoek dit echt, visualiseer het, ervaar het… Wat zou er veranderen?

Nu ben ik natuurlijk reuze benieuwd…

Heb ik mijn tijd en energie zinvol besteed door dit blog voor je te schrijven? Laat je me in het reactieveld weten wat voor inspiratie en/of inzichten je door dit blog gekregen hebt? Welke volgende stappen ga jij zetten als je je laat ‘gidsen’ door compassie?

Ik moedig je aan om alles te zijn wat je kunt zijn.
Heel veel liefs,
Jolanda

Comments