Page content

Over mij

 

Beauty en Jolanda

 

Na de introductie op de homepage, vroeg ik me af wat jij nog meer van mij zou willen weten.

 

Misschien wil jij wel weten waarom ik doe, wat ik doe?

 

Laat ik het maar direct eerlijk toegeven: ik kan er niet tegen dat zo veel intelligente, vooruitstrevende, hoogsensitieve mannen en vrouwen met zichzelf worstelen, intens aan zichzelf twijfelen, zo veel moeite hebben met het maken van de juiste keuzes en zich bijna continu verscheurd voelen door een strijd tussen hoofd en hart.

Ik vind het een enorm gemis dat de meeste vrouwen in onze cultuur niet van hun moeders, grootmoeders en tantes geleerd hebben hoe uniek, wijs en krachtig ze zijn. Ik vind het oprecht verdrietig dat veel vrouwen niet weten hoe zij hun eigen sensitiviteit kunnen verzorgen en daar eigenwaarde, zelfvertrouwen en kracht in zouden kunnen vinden.

Ik twijfel juist helemaal niet aan hen! Ik zie prachtige, krachtige, wijze vrouwen met een groot hart, met veel talenten waardoor ze vol vertrouwen zouden kunnen stralen en de wereld zouden kunnen verbeteren.

En precies daarom vind ik het fantastisch om mijn soulsisters te mogen ‘gidsen’ in hun persoonlijke ontwikkeling en hen bewust te maken van hoe zij zichzelf, hun uitdagingen en zelfs hun beperkingen kunnen overstijgen.

 

En mijn soulbrothers…. Wat heb ik een diep respect voor de mannen die zo moedig zijn om de voorhoede te vormen in deze nieuwe tijd. Mannen die hun hart niet langer kunnen en willen verloochenen. Mannen die hun gevoel op waarde schatten. Mannen die bereid zijn om te laten zien hoe het is om je ego achter je te laten en te kiezen voor hogere levels van bewustzijn, liefde en respect. 

Die bijzondere mannen kunnen rekenen op mijn backup!

 

Ooit stond ik op een kruispunt in mijn leven waarop ik moest kiezen of delen. Ik was ernstig ziek, al jaren bedlegerig en volledig afhankelijk van de zorg van anderen en als ik niet naar mijn hart en ziel én naar de spirits was gaan luisteren, had ik nu gegarandeerd niet meer geleefd. Dankzij mijn hoogsensitiviteit heb ik geleerd hoe ik mijn uitdagingen en zelfs mijn beperkingen kan transformeren en overstijgen. Mijn hoogsensitiviteit heeft me letterlijk gered. En het kan ook jouw allergrootste talent worden waarmee jij jezelf en anderen van dienst kunt zijn. Het Universum roept je.

 

Als jij dat wilt, wil ik heel graag jouw mentor zijn. Samen met mijn gidsen ga ik voor je door het vuur en ik wil mijn ervaring, mijn kracht en mijn wijsheid heel graag met je delen om jou bewust te maken van jouw eigen authentieke zielskracht en innerlijke wijsheid.

 

Ik wil jou ook jezelf zien overstijgen vanuit jouw hogere bewustzijn, ik wil je zien stralen van levensgeluk en vertrouwen, en bovendien weet ik dat jij de wereld heel veel moois te bieden hebt. Ik wil je met heel mijn hart helpen om dat nog meer te gaan doen! Als ik het kan, dan kun jij het ook!

 

 

Jij en ik hebben minstens een ding gemeen. Jij bent, net als ik, op zoek naar meer.

Voor mij begon die zoektocht naar meer, zo rond mijn zestiende levensjaar.

 

1984: Ziek.

Op een zonnige dag in mei van 1984, kreeg ik een aanval. Ik was toen veertien jaar. Het was een life changing moment, niets was daarna nog hetzelfde. Daar waar ik voorheen een heel gezond, superslank, sterk en sportief meisje was, belandde ik vanaf dat moment in een medische molen. Want na die eerste aanval, volgden er nog heel veel meer (vaak meerdere per dag), en daar bleef het niet bij. Ik viel in eerste instantie heel veel af en werd broodmager. Ik was uitgeput. Ik was soms urenlang blind. Ik had altijd enorme heftige hoofdpijn. Ik was zo slap dat ik op school naast de muren bleef lopen om steun te zoeken. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Ik zal ongeveer zestien jaar geweest zijn toen ik bij Cilie Spanjers terecht kwam. Zij was heldervoelend en gaf energetische massages. Cilie heeft mijn leven veranderd want zij opende voor mij een deur naar een andere wereld. Voelen? Mediteren? Eerdere levens? Energieën? Een ander bewustzijnsniveau? WOW!! Mijn hart barstte zowat uit zijn voegen van vreugde en herkenning.

 

Dat was mijn wereld! Ik wist niet eens dat ik hem zocht en nodig had, maar ik had hem gevonden!

 

Daar waar ze me eerst heel veel antwoorden gaf, draaide ze het (heel wijs) al snel om, en gaf ze mij vragen in plaats van antwoorden. Vragen over het leven in het algemeen maar ook over het Universum. En die wist ik tot mijn eigen verbazing nog heel gemakkelijk te beantwoorden ook.

 

Door haar begeleiding heb ik mezelf gevonden en ben ik me in de loop der jaren gaan realiseren dat ik een hele oude ziel ben. Daardoor beschik ik over ‘vele levens ervaring’ en is mijn sensitiviteit hoog ontwikkeld – ik zie, hoor, voel en weet meer dan de gemiddelde mens.

 

Veel later, zou Cilie zelf cursussen bij mij gaan volgen… Ze is inmiddels overleden, maar wat was het een bijzondere vrouw, ik heb echt ontzettend veel aan haar te danken.

 

Jolanda Linders

 

1990: Het dieptepunt.

Het dieptepunt in mijn gezondheid kwam toen ik twintig was (begin 1990). Mijn lichaam voelde ‘op’, ik had vierentwintig uur per dag gruwelijk veel pijn in heel mijn lichaam (het voelde alsof iedere cel gilde van de pijn), ik kon amper lopen of zelfs niet, soms kon ik zelfs niet eens slikken omdat ik zoveel spierzwakte had. Ik was compleet afhankelijk van de verzorging van mijn man en van de ondersteuning van mijn ouders.

 

Begin twintig, net van school af, net aan het werk als directiesecretaresse, net getrouwd. Bedlegerig. Mijn hele leven kwam krakend tot stilstand…..

 

Artsen wisten na al die jaren nog steeds niet wat de oorzaak van mijn gezondheidsproblemen was en dus was ik aan mijn lot overgeleverd.

Ik werd niet alleen afgewezen door het medische circuit, maar ook door vrienden en familie, door buren en dorpsgenoten…. Want ja, als de dokter geen stempel op je voorhoofd drukt, dan krijg je van anderen blijkbaar wel direct een stempel: dat van ‘aansteller’. Ik kreeg ook geen uitkering want ik had geen erkende aandoening en ‘alleen maar wat vage klachten’ ten slotte.

Kortom: een bak met doffe ellende, het was een extreem harde en hele eenzame tijd voor mij en niet te vergeten voor mijn man.

Zo tussen mijn tweeëntwintigste tot vijfentwintigste levensjaar, dacht ik eigenlijk niet dat ik heel oud zou gaan worden. Ik zag mezelf eerlijk gezegd de dertig jaar niet halen, ik wist echt niet hoe mijn lichaam dat voor elkaar moest gaan krijgen.

Dat was het moment waarop ik heel bewust een keuze gemaakt heb. Ik besloot dat als ik geen zeggenschap over mijn lichaam kon hebben, ik nog altijd wél zeggenschap kon hebben over mijn emoties, mijn gedachten en mijn gevoelens. Ik besloot dat ik, ook vanuit mijn bed, krachtig kon zijn. En ik besloot dat ik gelukkig kon zijn en dat ik kon genieten, no matter what.

 

De weg naar herstel…..

Ik heb stap voor stap alles af gestoten wat energie kostte, zelfs al ging het tegen heel mijn wezen in en gaf het intens verdriet. Ik wilde alleen nog maar echtheid en puurheid in mijn leven. Ik heb ‘vriendschappen’ los gelaten, maar ook angst en verdriet. Ik ben anders gaan eten. Ik heb mijn ademhaling getraind. Ik ben mijn lichaam intens gaan koesteren en steunen. Ik ben in het volste vertrouwen volledig gaan accepteren Dat Wat Was en ik wist altijd iets te vinden om dankbaar voor te zijn.

Ik ging op een hele natuurlijke manier steeds meer kracht vinden en aanspreken in mijn ‘binnenwereld’ en in de schepping.

 

Daar waar ik voorheen mijn innerlijke kracht vooral gebruikte om vol te houden, niet op te geven en door te vechten, ging ik mijn kracht vanaf dat moment veel meer gebruiken om te accepteren, te verzorgen en te koesteren.

 

Ik ben daar onvoorwaardelijke Universele Liefde bij mijn mentale, emotionele en fysieke lijden gaan brengen. Nu ik er op terug kijk is daar voor mij tergend langzaam, de achteruitgang tot stilstand gekomen. Zonder dat ik het wist, ben ik mezelf gaan helen. En toen er door een cardioloog ook nog een hartafwijking gevonden werd en ik daarvoor behandeld kon worden, kwamen er (ook weer heel langzaam) mogelijkheden tot verbetering. Later kwamen er nog een aantal andere diagnoses bij, blijkbaar zat het allemaal toch minder tussen mijn oren dan in 1984 gezegd was.

 

1996: Opnieuw op zoek naar meer.

In 1996 kon ik inmiddels een paar uur per dag uit bed zijn. Ik moest nog wel heel voorzichtig en heel rustig aan doen, maar ik kon in ieder geval al wel iets meer dan alleen maar plat liggen en pijn hebben.

In die tijd had je Tineke’s Paranormale Wereld en dergelijke op televisie. Een aantal keren zag ik Jan Kleyn voorbij komen en altijd als dat gebeurde, ging er een gevoel door me heen dat ik iets met hem moest. Daarom maakte ik een afspraak voor een regressiesessie, waar bleek dat Jan en zijn gids Leila al een tijd op me gewacht hadden. Jan vroeg of hij me op mocht leiden en of ik bij zijn Kleyne Kring aan wilde sluiten.

Ik vond het doodeng maar twijfelde geen moment en heb daar geen seconde spijt van gehad. Nadat ik een paar sessies bij hem mee gekeken had, ben ik in augustus 1996 mijn praktijk gestart en stuurde hij mensen naar me door.

 

 

1996: De geboorte van mijn praktijk.

Van begin af aan had ik meer aanvragen dan ik aan kon. In de jaren daarna werd ik fysiek langzaam aan steeds sterker en kon ik tot mijn vreugde steeds meer mensen van dienst zijn. Ik begon weer te leven!

Daar waar ik in eerste instantie alleen regressiesessies volgens de methode Kleyn gaf, gebruikte ik later ook steeds meer andere werkmethoden. Ik ontdekte sjamanistische technieken die bij me pasten en ik ging bovendien eigen technieken ontwikkelen, in samenwerking met mijn gidsen. Langzaam aan is er zo een compleet unieke werkmethode ontstaan.

Door de sessies kwamen er aanvragen voor cursussen. Toen ik in Frankrijk woonde kwamen er aanvragen voor cursusweken in Frankrijk en voor online sessies en eCourse. Ik heb altijd met heel mijn hart mijn uiterste best gedaan om iedereen van dienst te zijn.

 

Mijn kosmische opleidingen.

Ik heb geluk gehad dat ik de HAVO en de eenjarige opleiding voor directiesecretaresse zonder moeite met succes af heb kunnen ronden terwijl ik toch erg vaak afwezig was door gezondheidsproblemen. Direct daarna kwamen mijn maatschappelijke en sociale leven tot stilstand omdat ik aan bed gekluisterd raakte. Dat was het moment waarop ik, meer dan ooit tevoren, door de Schepping bij de hand genomen ben en opgeleid werd. 

 

Daar in dat bed, in die periode van zes jaar, is er in mij ongelooflijk veel gebeurd. Het was als een snelkookpan waarin ik noodgedwongen al mijn krachten moest leren beschermen, voeden en ontwikkelen. Fysiek kon ik haast niets maar op andere niveau’s was ik zéér actief. Daar heb ik een heleboel belangrijke levenslessen geleerd. Daar heb ik zeer effectief met energieën, met krachten, om leren gaan.

 

Ik heb geen aardse opleidingen tot medium of healer genoten, ik heb geen stapels spirituele boeken gelezen. Ik ben wat dat betreft echt een autodidact en heb mezelf op een hele natuurlijke, kosmische manier ontwikkeld.  De beperkingen van mijn lichaam hebben er voor gezorgd dat ik geen enkele andere kant op kon. Gelukkig maar!

 

Mijn belangrijkste mentoren zijn:

 • het Universum/de kosmos/de schepping/Al Wat Is,
 • mijn hart,
 • mijn ziel,
 • mijn persoonlijke gidsen
 • en andere spirithelpers,
 • mijn lichaam,
 • de natuur,
 • mijn honden,
 • mijn paarden,
 • andere mensen,
 • en het leven zelf.

 

Mijn kosmische kennis, inzichten en krachten zijn 100% authentiek en komen voort uit het communiceren met het Universum en uit pure, intense levenservaringen.

 

 • Het proces van herstellen, gaat tot op de dag van vandaag door; ik ‘bouw’ nog steeds aan mijn gezondheid en ik til mezelf nog iedere dag uit mijn beperkingen. Ik verleg mijn grenzen continu.
 • Ik mag daarom wel stellen dat ik een ervaringsdeskundige ben als het gaat om leven vanuit je innerlijke kracht, ik presteer iedere dag veel meer dan mijn lichaam eigenlijk kan. 
 • Ik kan werken en meer dan dat: ik ben erin geslaagd om een succesvolle business op te zetten waarin ik al zoveel mensen heb mogen begeleiden. Ik ben bij het starten van mijn praktijk meer ‘per ongeluk’ zelfstandige geworden maar inmiddels heb ik echt veel passie voor het ondernemerschap.
 • Ik geniet intens van mijn paarden en honden, ik speel zo vaak mogelijk met hen. 
 • Het voelt zo ontzettend goed om te weten dat ik altijd op mijn innerlijke kracht terug kan vallen. Wat er ook gebeurt, daar kan ik altijd op bouwen.

 

Ik heb zo veel om dankbaar voor te zijn en ik voel me superkrachtig en erg gelukkig. Ik leef in kracht en ik voel me top! En….. ik ben pas net begonnen… het beste moet nog komen!

 

Wat zou je tot slot nog van mij kunnen willen weten?

 • Ik ben vanaf mijn twintigste getrouwd met mijn grote liefde Bert
 • heb drie honden (getraumatiseerde voormalige zwervers uit Spanje)
 • en drie paarden.
 • We hebben in het verleden al een huis in Nederland gebouwd. Andere verbouwd.
 • Omdat mijn hart zo verlangde naar leven in ruimte, stilte en ‘groen’, verhuisden we in 2005 naar Frankrijk.
 • Weer een huis gebouwd (ook nog helemaal zelf ontworpen en getekend dit keer),
 • een bouwbedrijf gehad,
 • en mijn praktijk ondertussen ook nog onderhouden.
 • Eind 2013 terug naar Nederland verhuisd.
 • Na het herseninfarct van mijn lief in 2016 zijn we eind 2018 toch weer terug naar Frankrijk verhuisd, terug naar ruimte, stilte en natuur… om te herstellen.
 • En nu zijn we weer hier aan de weg aan het timmeren.

 

Met zo’n achtergrond, met mijn gezondheidsproblemen, met al die bezigheden en met zoveel dieren ontwikkel je een echte aanpakkersmentaliteit, en kun je niet anders dan heel praktischen zéér nuchter in het leven staan. En dat doe ik dus ook en zo ben ik ook.

 • Ik ben verder temperamentvol en vurig,
 • enorm loyaal en geduldig (ik krijg vaak te horen dat ik een engelengeduld heb)
 • Vrolijk en vriendelijk.
 • Zo zacht als mogelijk is maar zo ferm als nodig is.
 • Tikkeltje rebels.
 • Dieren zijn mijn beste maatjes.
 • Muziek geeft me kracht.
 • Ik houd van dansen en van zingen.
 • En van lachen en spelen.

 

Nou, mocht je nu nóg meer van me willen weten, dan moet je maar even langs komen om bloed af te nemen. 😉
Mocht je persoonlijk kennis willen maken, aarzel dan niet om contact met me op te nemen.

 

Wat bijzonder dat jij zoveel tijd en de aandacht hebt gegeven aan het lezen van mijn levensverhaal, ik het het vanuit mijn hart met je gedeeld omdat ik oprecht hoop dat jij er inspiratie in zult vinden.